Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 7. november 2015

Hull i tømmerveggen

I løpet av den første uka i november for 10 år siden var det plutselig blitt åpning i ytterveggen mellom det skulle bli spisestue og det som skulle bli soverom


For å klargjøre for byggingen av soverommet og badet på loftet i bryggerhuset ryddet sønnen i alt som lå der. Jeg bar ut det som skulle kastes eller settes andre steder. En veldig støvete og ganske skummel jobb. Gulvet var bare noen løse planker.

  


Så fikk vi merke at musene mente at det var blitt vinter. I allefall så fikk vi en dag fangst i alle fellene.
I stua klarte vi å få av den relativt usjarmerende teglstenstapeten. Alle monner drar faktisk. Og på kjøkkenet var det klart for elektriker. Ja, det var faktisk i stua og spisestua også.

Man kan skimte det gamle tregulvet, og vi vurderte om det skulle slipes. Av komfortgrunner valgte vi å legge varmekabler og parkett oppå det gamle gulvet.

Jeg fortsetter tilbakeblikket neste lørdag.

6 kommentarer :

 1. Hei Igjen;)
  Dokker har virkelig stått på med resturering av gården dokkers gjennom årene, og dokker har virkelig fått det flott ;)

  Ha ei fin helg med dine :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi er veldig fornøyd med med det vi har gjort og er glad for at det er et tilbakelagt stadium.

   Slett
 2. For en jobb! Men morsomt å se tilbake på alt man har fått gjort :) I 1992 kjøpte mannen min og jeg et lite, gammelt hus i et Bergenssmau. Der bodde vi for det meste på ett soverom mens vi pusset opp resten av huset. Da vi i 2007 kjøpte et større hus med hage litt utenfor sentrum, hadde vi heldigvis bedre plass etterhvert som kjøkken og bad er skiftet. Fremdeles har jeg ønsker om oppussing av det ene og det andre, men vi tar det mer over tid nå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for at vi først flyttet inn da det aller meste var ferdig pusset opp.

   Slett
 3. Hei!
  Jeg har fulgt bloggen din en stund, men har vært dårlig til å legge igjen kommentarer. Men nå må jeg bare få si at det er så fantastisk morsomt og inspirerende å følge med på oppussingen dere gjorde på gården! Vi har nettopp (og holder egentlig fortsatt på) totalrenovert vårt eget lille hus, og en gang i fremtiden skal vi ta over gården hvor jeg har odel hvor det også er en del å gjøre med huset. Fint å få inspirasjon og ideer fra bloggen din! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig. Disse lørdagsinnleggene kommer til å fortsette helt fram til desember 2016, så etterhvert blir det mer fra hovedhuset.

   Slett