Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 9. november 2015

Det store kjøkkenbordet

Som barn synes jeg at kjøkkenbordet hos mine besteforeldre var enormt langt og at det var plass til uendelig mange mennesker rundt det. Bordet er fortsatt større enn hva folk flest har plass til på kjøkkenet sitt, men det er slett ikke enormt stort.

Jeg hadde et stort ønske om å få beholde dette på gården, og det fikk jeg. Det som gjør dette bordet og stolene ekstra spesielle er at det er bestemors svoger som har laget det.  Han var møbelsnekker og drev eget firma.

Som vanlig på den tiden dette ble laget så er det to skuffer og skjærefjøl på den ene siden av bordet.

Bordet er laget i bjørk og den flotte bordplaten var i alle år dekket med voksduk. Men nå gleder vi oss over den hver dag.


4 kommentarer :

 1. Det må være fantastisk og ha et sånt bord som en i familien har laget, kjempefint var det :)

  Ha ei fin uke.,

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Kjempeflott bord. Koselig med arvegods.
  Flott med skuffer i det. Var vel en nødvendighet
  før med mindre skuffer og skap i kjøkkeninredningene
  Ha ei herlig novemberuke :)

  SvarSlett
 3. Så fint bord! Besta mi hadde noko lignande, ei skuff på kvar side av bordet, knivar og gaflar i den eine og flatbrød i den andre.Var så koseleg å sitja der og sjå på at ho arbeidde på kjøken, og så var det lov å opna flatbrødskuffa og ta ein bit. Helsing Eli.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg lest masse innlegg hos deg Åshild! Elsker dine juleforberedelser! Og det bordet er helt nydelig. :)

  SvarSlett