Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 11. november 2015

Årets julegaver og ønskelister

Planlegge julegaveinnkjøp sto som dagens oppgave. Det er faktisk en stund siden at jeg ga beskjed til mann og barn om at jeg trengte julegaveønsker. Ikke sånn at jeg oppfyller ethvert ønske, men det er greit å se hva de egentlig ønsker seg.

Mens jeg venter så har jeg laget en liste over det har vært gavesuksesser de siste årene.

Av ting de unge garantert ikke har på lista si, men jeg vet at de trenger er glasshåndklær og kjøkkenkluter. Jeg styrer unna de mest elegante. De er altfor tykke. Kjennetegnet på gode kjøkkenkluter og -håndklær er at de skal være tynne, myke og så hvite som mulig. Det er mye enklere å se at en hvit klut trenger å byttes ut, enn en som er mørkeblå.

De aller beste klutene  kjøper jeg på JYSK. Glasshåndklær er verre å finne. Kid har noen nå som godkjennes.
En bunke mikrofiberkluter er en annen god idè.


Det er faktisk to år siden jeg første gang så Tom Dixon Etch lamper og lysestaker. De finnes i kobber, messing, sølv og sort.

Det blir en veldig flott effekt av det gjennombrutte metallet.

               


Nå finnes også Etch Wood


Servisedeler har alltid vært greit å kjøpe.  Mine unger har begge valgt hvite serviser fra kjente produsenter. Hvitt fordi det kan brukes til alt og kjent fordi det ikke forsvinner fra markedet før neste jul.

Ullsokker og ullundertøy har vært på ønskelisten gjennom mange år. Kjekt å ha i skapet, ikke så gøy å kjøpe selv.

Frottehåndklær og sengetøy. En ny hodepute? Husk at det er forskjell på fjær og dun (noe som gir en prisforskjell) og at det ikke er alt syntetisk fyll som tåler noe særlig bruk.


En stor kjele? Å koke pinnekjøtt krever en litt stor kjele selv om man ikke er så veldig mange til middag. Å ha en litt stor kjele, 15-20 liter er ganske lurt.


Ofte får jeg motspørsmålet, men hva ønsker du deg?

I år står ny hodepute høyt på lista. Jeg har brukt Tempur i mange år og kan ikke tenke meg noe annet.
Iphone-dekselet mitt holder på å gå i oppløsing, så jeg trenger et nytt. Da er det kun denne typen som gjelder. Det er jo imponerende at det fortsatt selges deksler til Iphone 4, men både Iphonedeksler.no
og Casapapa.com har.

Jeg har knivholder i den ene skuffen, men flere skarpe kniver enn det er plass og ønsker meg derfor en knivblokk. Denne i porselen er liten og nett, og i tillegg enkel å vaske. Jeg har en veldig god pepperkvern, men ønsker meg saltkvern: Chateauneuf Saltkvern Svart, 22 cm og det hadde vært veldig greit med en termokopp. Selv om Contigo ikke får så mange pluss i tester, så ser det ut som om den er veldig godt likt likevel. Og fordi jeg ikke har behov for at teen skal holde seg varm i timesvis er det viktigere at lokket er helt tett.

Contigo to goFlere ganger i år har jeg savnet en regnfrakk - helst lilla. Når været er begredelig må man gjøre litt for å se lysere på det.Sensai 38 ºC Separating & Lengthening Mascara
Mitt makeupmerke Kanebo gjennom snart 30 år, har på et eller annet tidspunkt byttet navn til Sensai. Spiller ingen rolle det når produktene fortsatt er de samme. Pudder TF 103, leppestift VC08 og sort mascara.

Picture of Verktøyvogner
Når det gjelder mannen i huset skal det litt til å komme på en så god idè som i fjor. En verktøyvogn. For dem som har mye tungt verktøy duger ikke vognene de billige utgavene. De tar ofte rundt 75kg verktøy. Denne tar det dobbelte. Det fantastiske er at nå ligger verktøyet i skuffene og ikke på gulvet

I år ønsker han seg en skjorte - lik til en han har slitt helt ut.

Dessuten en hodelykt. Sånt er forbruksvare her i huset. De er veldig hendige ved bilreparasjoner. Ikke visste jeg de første årene at desto dyrere desto lettere. Det siste er et veldig viktig poeng.  Ørevarmere og perfekte t-skjorter. De siste skal være myke og ensfarga.Her burde det være noen ideer for passer for mange.

Jeg har laget lista mi, noen gaver er faktisk allerede innkjøpt og noen er bestilt så totalt sett kan jeg si meg fornøyd med kveldens innsats.

Hva som står på ønskelista til de aller minste kommer jeg tilbake til.

Så om du ikke har bedt om ønsker fra dine så kan det være lurt å gjøre det nå.

1 kommentar :

  1. Greit og ha julegave ønskene klare, æ føler at vi har alt, så æ har liksom aldri noen spesielle ønsker, æ bare glær mæ over alt unger og barnebarn får :)

    Koselig og følge julebloggen din Åshild :)

    Lisbeth :O)

    SvarSlett