Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 31. oktober 2015

Planer for kjøkken

De siste månedene før vi startet opp på gården for ti år siden hadde vi brukt til planlegging. Begge bolighusene skulle oppgraderes, og fordi det var flere mulige løsninger måtte vi være sikre på at vi valgte rett.

I bryggerhuset hadde det blitt innredet et leilighet på ca 40 kvm med kjøkken, stue, soverom og en liten gang på slutten av 1940-tallet. Da var det selvsagt ikke noe innlagt vann. Det kom muligens på slutten av 1960-tallet. På loftet var det fra enda tidligere et uisolert soverom og resten var ubrukt. Målet vårt var å lage en attraktiv kårbolig og da måtte både arealet og komforten økes.

Vår første konklusjon var å utvide leiligheten inn i vedskjulet og bygge bad og soverom der. Det hadde vi med stort hell gjort i huset i byen. Den neste var at trappa til loftet ikke skulle flyttes. Etter utallige skisser var planen klar. Det var dårlig med 3D tegneprogrammer som var tilgjengelige for folk flest dengang, så det meste var håndtegninger.

Bortsett fra kjøkkenet. IKEA hadde et planleggingsprogram som var veldig enkelt å bruke. Og kjøkkentegningen var tidlig ferdig.
  

Heldigvis! For da elektrikeren på befaring denne oktoberuka i 2005 ba om tegninger for alle stikkontaktene og lampepunkter så var det enkelt å ordne. 

Jeg hadde faktisk brukt kjøkkenplanleggeren til IKEA til å lage 3D tegninger av alle rommene selv om det lå få møbelvalg inne. Spisestua var et unntak i så måte.
Inni hovedbygningen så det ut til at den endeløse oppryddingen snart var over. Et av de store rommene i 2.etasje hadde blitt delt opp til tre små på 1940 tallet. Det ene rommet hadde vært i bruk som soverom så sent som for 40 år siden, men etter det kun som lager. her sto flere ting som vi har tatt i bruk. Alle nattbordene, speilen og det store brune skapet. Her skulle det rives helt inn til tømmer så alt måtte vekk, entes kastes eller mellomlagres et annet sted.

 
Den lille fliken av tømmer er fortsatt synlig i gjestebadet i 2.etasje.Og vinduet ligger i det som er vårt bad nå.

I uka som kom skulle vi lage et viktig hull.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar