Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 3. oktober 2015

Bygg reis deg


Det aller viktigste vi fant på loftet for 10 år siden var noen av de gamle dørene. Vi hadde behov for 13 dører og vi fant tilsammen 9 gamle.

Vi har ikke et loft med lange ganger og hemmelige rom fylt med gamle saker, men vi har et stort og flott loft som vi enda ikke har tatt i bruk. Det var ikke noen enkel adgang til loftet de første månedene, og jeg synes det var svært risikofylt de første gangene. Etterhvert fikk jeg en god teknikk både i stigen og i å gå på loftet som stort sett ikke hadde ordentlig gulv.


I tillegg til dørene og de gamle vinduene fra 1700-tallet fant jeg også noen av delene til en separator for melk. Dessuten vinduskarmene tiltenkt kjelleren. Her hadde de nok ligget siden 1950-tallet.På loftet fant vi også de ni dukkehodene som jeg nesten to år senere forsto var laget på gården på slutten av 1940-tallet.


Vi var også på Bygg reis deg. Der oppdaget vi en spesiell vindushaspe  som på grunn av det ekstra beslaget ville gjøre det mulig å bytte ut de gamle som var stygge og overmalt. Vår lokale jernvarehandel spesialbestilte disse fra grossisten. Nå kan de kjøpes i denne nettbutikken.

Det virket som om opprydding var endeløs og det var det vi fortsatte med den neste uka også.


3 kommentarer :

 1. Kjekt å finne de gamle dørene på loftet. Her har jeg funnet 7 og det holder nesten til alt som skal skiftes tilbake. To av dem er fløydører som skal inn mellom stuene. Gleder meg til det blir klart. (og takk for forklaring om dører)
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 2. Så fantastisk at dørene ikke ble ødelagt, kastet eller brent! Det er det jeg sier, ikke rydd altfor mye! :)
  De dukkehodene var nydelige! :)

  SvarSlett
 3. Godt med sånne loft som rommet mye, de tror jeg har reddet mye som blei skifta ut og modernisert fra å bli brent og borte fra huset for alltid. Men det er en ganske trasig jobb å rydde på sånne steder med så mye støv! (",)

  SvarSlett