Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 17. oktober 2015

Å lage et system

Jeg er veldig for systemer. Særlig at alt har sin egen plass. Jeg innså fort at det tok tid å lete hvis ikke vi etablerte et lager - særlig for verktøy, men vi trengte også et sted å sette ting vi fant og som vi skulle ta vare på. Hele hovedbygningen skulle jo rehabiliteres og jeg ville slippe å flytte på ting hele tiden.

Det var et rom i kjelleren som pekte seg naturlig ut. For ti år siden nettopp brukt til lager. Jeg var vel ikke like begeistret over kombinasjonen mellom kjemikalier og saftflaskerSå her ble alt demontert. De røde hyllene fikk et nytt liv på låven. Jeg støvsugde tak og vegger - og malt hvitt. Etter at jeg hadde malt med sprossepensel på mange yttervinduer føltes det deilig å bruke rulle på skaft.

Det var enda deiligere da jeg kunne sette opp hyller langs veggene.

Hva rommet ble brukt endret seg selvsagt fra byggeperioden og etter at vi hadde flyttet inn.
Den ene vinballongen står faktisk med plommevin på nå. Og noen andre av tingene på bildene har fått plass i "gårdsmuseet".


Oppryddingen fortsatte for full styrke. Jeg hadde innført den regelen at alt skulle sjekkes før det ble kastet. Fantes det en bruksverdi eller var det noe av nostalgisk verdi?

I rommet som skulle bli vårt kjøkken sto en hel kasse med gamle paraplyer. Var de brukbare? Nei! Var de artige? Nei.

Så hengeren ble full flere ganger denne uka også.
En viktig milepæl var henting av de første materialene til bryggerhuset.

I første omgang skulle vi lekte ut ytterveggene for å legge i litt isolasjon. Da fikk vi også mulighet til å legge skjult elektrisk anlegg.


Vi er glad for at vi hadde stipulert ca 1,5 år på hele prosessen, og at vi ikke flyttet inn før alt var ferdig. Det ga oss mulighet til å koble av underveis et annet sted.

Etterhvert ble det "systemer" flere steder, men det får jeg komme tilbake til etterhvert.6 kommentarer :

 1. Blir litt misunnelig, egentlig. Vi bruker utrolig mye tid på å lete etter småverktøy, riktige skruer og annet småtteri når vi holder på. Spesielt hvis vi har "ryddet" alt vekk fra ett prosjekt ett sted i huset, og skal begynne på nytt ett annet sted.

  Så langt har det bare blitt med prat hver gang vi har vært enige om at NÅ skal vi avsette en egen plass til dette i huset. Ja ja, kanskje jeg nå har blitt tilstrekkelig inspirert. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke om det er noen spesiell grunn til at taket er senket, men det jeg vet er at her var det åpent opp til mørkeloftet før. Oldemor fikk støtte fra kommunen til å bygge igjen åpninga, og da blei det gjort på denne måten. Det er faktisk senka med ca 40 cm. Plass til isolasjon kan være litt av forklaringa.

   Slett
 2. Skulle ønske vi hadde slik orden her. Verktøyet har jeg heldigvis kontroll på. Det var egentlig alt det andre som var utfordringa. Og da mener jeg selvsagt at jeg har samlet på meg alt for mye. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hilsen Camilla i Harstad

   Slett
  2. Det har skjedd mye på de ti årene siden. Og nå ser et av lagerrommene i kjelleren slik ut. http://bestemorshage.blogspot.no/2015/05/dominoeffekt.html

   Slett
 3. Hihihi. Godt å få kastet d..t! :)

  SvarSlett