Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 9. september 2015

Godteributikker

For penger jeg fikk til bursdagen min i august så kunne jeg gå inn i et par butikker i går og velge fra øverste hylle. Ja, sånn sett ikke fra helt øverste. Denne bollen sto faktisk på nederste.

Da jeg fortalte til mannen i sommer at jeg ønsket meg en ny stålbolle lurte han på hva som var i veien med de jeg allerede hadde. Ingenting, selvsagt, men det hadde vært greit med en til. Og jeg visste allerede hvor den fantes. På Kitch`n.

Så hjem kom jeg med denne. Så blank og ennå ubrukt, men den skal nok få kjørt seg utover høsten. Den er fra RÖSLE  og selges i flere kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker. De fleste kjøkkenbutikker vil ta opp bestilling om de ikke akkurat har den inne eller valgt denne i sin butikk. Min nye bolle er på 6,5 l. Jeg har boller som er større og jeg har boller som er mindre. For de som skal kjøpe sin første stålbolle vil jeg si at den må minst være på 5 l, gjerne litt større..

Så var jeg innom Jernia på Kongsberg. De har et større utvalg kjøkkenutstyr enn andre butikker i kjeden, og jeg fant det jeg lette etter. En løkholder. Det er så lett å finhakke løken når jeg stikker piggene ned i en halv løk og skjærer mellom tinnene.

Dessuten fornyet jeg litt i knivskuffen. Slike småkniver kan det ikke bli for mange av. Jeg synes at VICTORINOX har veldig gode kniver, og holder meg vanligvis til det merket. Nå oppdaget jeg de lekre knivene fra  SCANPAN og tok med en for å teste. Dette er en kniv i rustfritt stål med nonstick belegg.

Det siste jeg kjøpte var deigskraper. De bruker jeg når jeg skal ha en deig ut på bakebordet. Man kan si at dette er gjærdeigens slikkepott. Dessuten er den nyttig når jeg skal vaske bakebenken etter utbaking av gjærdeig. Deigskrapene blir faktisk utslitt etter mye bruk.

Jeg synes pene redskaper (det er selvsagt et de er gode) skaper ekstra arbeidsglede, og nå gleder jeg meg til å legge alt dette i skap og skuffer.

Og til overskriften - jeg kan gå i timesvis i slike butikker og bare se.

For ordens skyld: her er sponsing totalt fraværende.

3 kommentarer :

 1. Av og til er slike gaver et spark bak til å skaffe seg noe man lenge egentlig har gått rundt og savnet på kjøkkenet. Jeg fikk i alle fall et tips her: Løkholderen! Skal jammen se etter en sånn neste gang jeg er i bynære strøk. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om butikken du kommer til ikke har løkholder så kan de sikkert bestille til deg. Den er fra Aanonsen som er en stor grossist på kjøkkenutstyr.

   Slett
 2. Sånn løkholder hadde jeg en gang i tida. Tror den forsvant i et blaff av ryddemani. Savner den.

  SvarSlett