Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 16. august 2015

Det gror til

Hagens flotteste Syrinhorensia er i år nesten 2 meter høy.

Granhekken har jeg toppet i år, fordi den har fått ønsket høyde.


Men alt har hatt en sped start. 
Høsten 2008 plantet min mor granhekk for oss langs veien til skogen, og 10.juni 2009 tok jeg dette bildet etter at jeg hadde kjøpt de første stauder og busker Dvergisris, rosen "Hansa", Oxalis og Syrinhortensia.


Allerede året etter var jeg stolt av bedet mitt.


Og i særdeleshet av hortensiaen, men granhekken var fortsatt så lav at jeg kunne fotografere fra veien og inn i hagen.I 2011 var Hortensiaen blitt nesten 1 meter høy og blomstret flott.
I 2013 var både Hortensia og hekk ca 1,5 meter høy.

I 2014 dro granhekken kraftig ifra og det var ikke lengre mulig å ta bilder mot huset uten at grankvistene sto i veien.Heldigvis vokser det jeg har plantet ellers i hagen og jeg merker at jeg er så glad for at den hagen jeg drømte om faktisk er i ferd med å vokse fram.

3 kommentarer :

 1. Så flott syrinhortensia du har! 2 meter er en imponerende høyde på den :)
  Moro å se før og etter bilder!

  SvarSlett
 2. Ikke lett å se at det er samme bedet det er snakk om. Veldig flott! Det gjelder å være litt tålmodig, og holde seg til planen, så blir det som man drømmer om som oftest.

  SvarSlett
 3. Så fin syrinhortensia du har. Jeg har også en som jeg plantet for 3 år siden. Den er blitt både høy og vid. Deilig med noe som blomstrer når det meste andre har gitt seg :)

  SvarSlett