Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 17. mai 2015

Vårtegn:17.mai

Flagget er tatt ned igjen, men 17.mai er ukas vårtegn.

Her i huset har dagen ikke dreide seg om barnetog og musikkorps, men opprydding etter dagen i går. Da var det fest på gården, for vi feiret den lille gulljenta. Spisestua var mer enn full, og det er jo noe noe vi synes er stas.


 I hagen er det store knopper på vårt artige hagtorntreet. Det er kjøpt som Amerikahagtorn, men noen av greinene er definitivt Rosehagtorn. Om denne podingen har skjedd ved en uhell, eller om noen helt bevisst ville overraske en hageeier vet jeg ikke. Litt spesielt tror jeg det må være.
Løytnantshjertene har såvidt begynt å vise deg.

Mens begge pæretrærne blomstrer for fullt.


Oversiktsbildet viser at det har vært en relativt skyet 17.mai her og at det er på tide med en lukerunde i bedene.3 kommentarer :

 1. Gratulerer så mye med veslejenta - for et nydelig dåpsbarn! Og så flott det er hos dere, med alt som knopper seg og grønnes! Så får man ta ugresset på kjøpet!

  17. mai ble grå, våt og kald her også, så da passet det godt at jeg hadde pådratt meg en skikkelig vårforkjølelse, så dagen likevel var spolert! Men det var hyggelig å følge barnetoget på tv, og de barnebarna der! Ønsker deg en fin, ny uke! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Hei Åshild, så stor flott hage du har! Må være herlig med så stor tumleplass..
  Gleder meg til å titte mer rundt på din blogg. Gratulerer så mye med dåpsbarnet!
  Mange hilsner fra Ida

  SvarSlett
 3. Så koselig med feiring=) Skikkelig vår i hagen din nå, og veldig snart sommer=) Vibeke

  SvarSlett