Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 18. mai 2015

Feiring av gulljenta

Dagen før nasjonaldagen feiret vi vårt andre barnebarn. Vi synes selvsagt det er stas at ungene våre tar med seg gjestene sine hit.

Det var barnets mor som sto for bordpyntingen denne gangen også, eneste forskjellen er at det nå ikke var datteren, men svigerdatteren. Det var valgt hvite nelliker som ble satt inn i en rund oasiskule, rosa lysestaker og rosa silkebånd med navnene på som bordkort.

Vi var så mange til bords at vi i tillegg til tre bord i spisestua dekket et fjerde bord i det gule rommet ved siden av.

Hovedpersonen stilte i dåpskjole omsydd av sin tippoldemors brudekjole fra 1930-tallet.


På kjøkkenet var det dekket til buffet. For mens barnets mor holdt på med borddekkingen, laget barnets far (min sønn) og jeg maten.
Etter maten var det kaker og kaffe. 
 Jeg skal legge alle oppskriftene på Mat i bestemors hage i løpet av noen dager.

6 kommentarer :

 1. Utrolig stort hus du har som har plass til en så stor feiring. Synes det ble veldig koselig og maten så jo fortreffelig ut! :))

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem fra Kine Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Til daglig er vi bare to i det store huset, derfor er det veldig hyggelig når hele huset fylles.

   Slett
 2. Masse god mat, ser det ut til. Også den blide gulljenta. (",) Dere er heldige som har så god plass som dere har. Her er det fullt rundt bordet ganske fort. Stort hus, men små rom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bestefar som fjernet en tømmervegg. Helt feil selvfølgelig, men det ga den store stua. Tidligere var dette husets eneste stue som inkluderte sofagruppe og TV, det er vi som har innredet rommet til spisestue.

   Slett
 3. Så søt hun er! Regner med dere hadde en flott dag!

  SvarSlett
 4. Du spurte om ledningene hos oss: Vi har ikke skifta noe av ledningsnettet i denne omgangen. I store deler av første etasje er det mye nytt allerede i forbindelse med oppussing, og i andre etasje er det knapt strøm. Vi satser på å få lagt opp til de nyoppussede rommene i løpet av året. (",)

  SvarSlett