Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 25. mars 2015

Vaffeldagen

Det har vært den store vaffeldagen i dag. I Nitimen trodde de at vaflene ble laget for å ta unna storproduksjonen av egg om våren, men det stemmer ikke. På svensk heter vaffel våffel, og det er utledet av Vår frue. I dag er det nemlig Maria Budskapsdag.

På mitt kjøkken var det storproduksjon til en møte som var i kveld.
Vi hadde besøk av forfatter og fotograf til denne boka. De har reist Norge på kryss og tvers for å dokumentere mangfoldet blant norske låver. Ekstra stas selvfølge at det er bilder av både vår låve og flere av låvene på nabogårdene. Låvene har en veldig viktig funksjon i kulturlandskapet, men har ofte ikke lengre noen funksjon på gården.  Forfallet har kommet for langt noen steder til at de kan reddes, men det gjelder å finne noe nytt og inntektsskapende å fylle låvene med slik at man har mulighet til å vedlikeholde dem. 

2 kommentarer :

 1. det er en veldig kul bok! Skulle egentlig ønsket at de gikk mer i detalj på noen av lovene og ikke hadde så mange ulike (eller rett like) lover, men det er vel arkitektnærden i meg tror jeg ;)

  Gratulerer med finaleplassen, og så ønsker jeg deg en kjempefin helg og påske!

  SvarSlett
 2. H er ble det også laget vafler til en stor forsamling.
  Hadde hjelp til det heldigvis. Vi stekte vafler til over 20 stk i går.
  Griet å servere det på en slik dag. Måtte jo nesten det.
  Spennede å være med i bok om låver. Deres blir jo veldig godt brukt
  Ønkser deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett