Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 19. mars 2015

Grønn favoritt

x-faktorsvartDette er runden for hagenerdene, skrev Anne. Og med fargene grønn og sort regnet jeg med å melde pass. Etterhvert kom jeg på at både Humle og Marikåpe definitivt må sies å være grønne eller i alle fall gulgrønne. Ingen av dem er spesielt nerdete, for begge har jeg i hagen. Fordi de er utrolig vanskelig å fotografere, de må dessverre stå over denne runden. Men i den aller siste gjennomgangen av blomsterbildene mine så jeg Hydrangea paniculata Limelight med nye øyne.

Jeg har en hel rad denne typen Hortensia langs etter den nederste delene av låvebrua for å skjule den stygge betongkanten. Og nå har buskene blitt såpass kraftig at de oppfyller sin oppgave.6 kommentarer :

 1. Det var en fin kandidat, så fin färg. Hortensia skulle jag gärna ha i trädgården, men har inte lyckats, men får nog göra ett nytt försök. Lycka till i utmaningen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle Hortensia i vår hage er buskhortensia, og kan plantes i sone 5. De blomstrer på gamle kvister. Noen blander sammen med hagehortenisa som enten må overvintre inne eller skyter fra rota og rekker ikke å blomstre hos oss.

   Slett
  2. Tack Åshild, då skall jag tänka på det. Ha en fin dag! Vi har sol och skönt.
   Marika

   Slett
 2. Hortensia er så fin! De har vakre blomster og gjør litt ut av seg!. Jeg ønsker meg flere :-). Ha en fin dag og lykke til!

  SvarSlett
 3. Hortensiaen din er vakker.

  Lukke til.

  SvarSlett