Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 26. desember 2014

Om julesmåkaker

Det blir sagt at ingen spiser julesmåkaker. Jeg svarer at det gjør de. I alle fall hos meg. I går satte jeg fram dette kakebordet.


Da gjestene dro lå dette igjen.

De yngste gjestene som har "vokst opp" med juleselskap hos oss hadde visst nok gledet seg til både mat og kaker.

Hemmeligheten: Det må være hjemmebakt med riktig oppskrift.
Rådet: Ikke kjøp kaker i butikken. Bak heller bare et slag selv av hjemmelaget deig.

6 kommentarer :

 1. Det må være hjemmelaget hvis det skal være noe, ja! Her er lefser det viktigste, da er det ikke så nøye med disse småkakene, selv om de forsvinner når de først er der. :-)

  SvarSlett
 2. SLik er det her også! Blir kakene satt fram, blir de spist opp. I en travel førjulstid antyda jeg at baking ikke ville bli prioritert. Hvorfor det , spurte 16åringen, de blir jo alltid spist opp! Så da ble det bakt, ikke så mye, men nok til å ta fram hver dag i romjula, til stor glede! Jeg hadde faktisk sju slag(+3 fra min søster!)

  SvarSlett
 3. Helt enig at julekaker må vi ha og de må være hjemmebakte. Baker ikke så mye, men små posjoner av de viktigste kakene.

  SvarSlett
 4. Håper dere har hatt ei fin jul=) Småkaker er godt i jula, synes jeg. Selv om jeg ikke spiser råmye av det. Jeg vil ønske dere et riktig godt nytt år=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Her spises det også en del julekaker.
  Og det er sjelden de kjøpes i butikken.
  Baker noen få slaø selv og kjøper resten på julemesser.
  Da er de også hjemmebakte, bare ikke av meg. Men smaker godt gjør de.
  Ha et riktig god nytt år :)

  SvarSlett
 6. Det må være småkaker! Og de må være hjemmebakte og gjerne i små prosjoner slik at de blir spist opp i løpet av jula.

  SvarSlett