Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 23. desember 2014

Kurver og lillejulaften

 
På de første juletrærne ble det hengt fletta julekurver av papir  Disse ble fylt med nøtter og tørket frukt. Sannsynligvis ble de etterfylt gjennom julen, men innholdet kunne spises når treet ble høstet enten 13.eller 20.dag jul.

Her i huset er det ingen kurver på juletreet derimot har jeg noen i noen vinduer.  Disse flotte i tradisjonell utforming er i glass.
 

 
 Disse i kremmerhusfasong er i metall og dekket med en speilmosaikk. Når sola skinner inn som i dag blir det et nydelig fargespill. På døra har jeg hengt opp flere kurver. Disse er designet av Jette Frölich.
Gjennom over 20 år har jeg bakt Vørterbrød til lillejulaftens formiddagsmat. Så også i dag. Den siste pynten skal opp og juletreet skal pyntes i kveld. Først nå er en rask tur på butikken. Vi kan ikke gå julen i møte uten fuglemat.

4 kommentarer :

 1. God jul til deg! Jeg har bakt loff idag, og stekt medisterkaker. Nå venter vi på de i familien som er ute på siste ærend, men vi som er hjemme prøvesmaker julebakst og nyter roen, før juletrepynting.

  SvarSlett
 2. Likte spesielt de kurvene på første bildet! :-) Flotte ting alt sammen.
  Ha en fin jul sammen med dine.

  Juleklem

  SvarSlett
 3. Flotte glasskurver i vinduet. Ønsker deg en flott jul, Åshild.

  SvarSlett
 4. Her måtte vi ut en tur i dag for å skaffe fuglemat nok til jula. Viktig å huske på alle. (",)

  Riktig god jul til deg og dine. Nå sitter vi og koser oss mens vi venter på å begynne med julemiddagen for alvor. (",)

  SvarSlett