Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 19. desember 2014

De korte netteneUansett hvor godt jeg synes jeg planlegger så blir det alltid hektisk på slutten. Det spiller ingen rolle om det er jul eller en annet større arrangement. De siste kveldene blir lange, og det blir tilsvarende færre timer søvn.

Nå er så godt som alle gavene pakket inn, og i morgen skal noen nye kasser med julepynt tømmes. Deriblant alle mine engler.
 
Allerede på midten av 1800-tallet ble engler utbredt som juledekorasjoner i Norge. Engler forbindes med den kristne kulturen, men er også kjent fra buddhismen, islam, hinduismen og jødedommen, hvor englelignende vesener brukes som sendebud.

Jeg har mange engler og disse som barna mine laget i barnehagen for over 25 år siden er svært verdifulle for meg.

Disse har jeg klippet av tynn metallfolie.

2 kommentarer :

 1. Hei :)
  Nå er det ikke mange dagene til jul!
  Håper ikke nettene blir for korte, kos deg og nyt juledagene! :)
  God jul til deg !
  juleklem fra meg :)

  SvarSlett
 2. Er det ikke "Når nettene blir lange, og kulda setter inn..." det heter, da? Så lenge du ikke sliter deg helt ut, men har oberskudd av kos når advent er over, så er det vel kanskje greit å sove litt mindre i disse dager. (",)

  SvarSlett