Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 25. november 2014

Seriøse innkjøp

Nå dreier det seg om innkjøp av alt til bakingen - bortsett fra til smultringer og kling. Uansett om man baker lite eller mye, et slag eller mange så er det veldig irriterende å mangle noe vesentlig.  Det kan være natron som kanskje bare brukes en gang i året, eller det kan være gjær eller sukker som det vanligvis er et lager av.

For mange år siden gikk jeg derfor gjennom alt jeg skulle bake og lage til jul og skrev en handleliste. Denne listen kan jeg bare justere om det blir litt endringer i mengdene jeg skal lage.

Bakepapir, aluminiumsfolie og plastposer er det også bruk for i denne tiden.  Så ta en sjekk i skap og skuffer og lag en skikkelig handleliste eller to.


2 kommentarer :

 1. Ja det kan være greit og lage sæ ei handleliste over alt vi trenger i skap og skuffer i denne tia :)
  Idag baker æ de første julebrødene, regner med de er oppspist like fort,haha, de første æ bake før jul pleier æ og gi litt av til ungene som en smakebit :)
  Men neste gang æ baker , så går de rett i fryseren :)

  Ha ei fin uke Åshild.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Enig! Noe av gleden med å bake til jul, er at alt er planlagt og på plass :)
  Jeg baker ikke mye, men planlegging må likevel til.

  SvarSlett