Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 24. november 2014

Mer pussing

Det aller beste for sølvbestikk er å bli brukt. Da anløper det ikke så fort. Her i huset dekker jeg med sølv minst en gang i måneden, kanskje oftere. Jeg vasker alltid bestikket for hånd i lunkent såpevann og med en bløt klut, for en oppvaskbørste lager riper, skyller i veldig varmt vann og tørker hver del godt med et glasshåndkle. Jeg har ikke tålmodighet til å legge hver del i plastikkpose, så her ligger noe i bestikkesker, men ganske mye helt åpent i skuffen.

Jeg skal gjøre som i fjor og rigge meg til ved kjøkkenbordet. Da kan jeg se noen gamle NRK-programmer på nettbrett mens jeg pusser.

Etter pussingen må alt bestikket vaskes med såpevann og tørkes på vanlig måte.

Mer om sølvpuss kan du lese her


Det er dessuten akkurat en måned til julaften.

2 kommentarer :

 1. Jeg er som deg glad i sølvtøyet mitt og bruker det ofte .
  Vasker det alltid for hånd jeg og .

  Her i huset er det mannen som har oppgaven med å pusse til jul .
  Det gjorde alltid svigerfar og det har blitt en tradisjon
  Syns det er en fin ting jeg ....

  Han har allerede gjort jobben og nå ligger det blankt og fint klar til bruk .
  Blir nok tatt fram flere ganger nå i førjulstiden .

  Ha en fin dag !
  Klem Anne

  SvarSlett
 2. Jeg elsker å pusse sølvtøy, men etter å ha brukt flere timer og i dagene etter funnet flere sølvting rundt i huset, så har jeg vel funnet ut at jeg har nok. Vi har ikke slike selskaper som deg, men jeg kan da servere 3-retters til tolv og ha 18 til kaffen etterpå. Det tror jeg holder. Har enda til gode å bruke alt på en gang, for det meste kom i hus som arv etter siste konfirmasjon. Men i desember bruker vi sølvtøyet nesten hver dag og ellers en og annen helg hver måned. Det er litt stas å dekke opp med sølv synes jeg. Gjestene liker nok også å bli satt litt ekstra pris på. Nå har jeg tatt alt ut av skuffene og satt dem i noen gamle blomsterpotter kledt med rødrutete stoff innvendig. Vil jo ikke at pottekanten skal slite på sølvet.

  Må bare legge til at jeg koser meg veldig med å lese bloggen din. Har lest mye på julesiden din også,

  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett