Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 27. november 2014

Ny tur i butikken

I dag er det julegaver som gjelder. Jeg har laget lister, men når det gjelder familiens aller minste så er det veldig så mye å velge i.

Er det moro nok med den enkle kulebanen til venstre? Eller er det mye mer gøy med den til høyre med biler?

Er det lurt å kjøpe Lego Duplo, eller er Megabloks bedre for han på halvannet? Og skal det være bare klosser eller en eske med klosser og biler?
Megabloks Redningsbilsenter, Duplo Byggeplass, Megabloks Firstbuiders og Duplo klosser.


Han har kjempefavoritten redningsskøyta Elias, men ingen av vennene hans. Og hvilke funksjoner har egentlig en Smarttelefon for barn?

  
Eller skal det bli bøker. Veldig stas synes han det er med bøker med gravemaskiner og lyd.Et veldig viktig spørsmål er: Hvor mange gaver bør små barn få? En liten samtale på jobben avslørte minner om noen relativt kaotiske julaftener med egentlig altfor mange gaver til ungene. Så ville det vært lurt et flere spleiset til noen få store?

2 kommentarer :

 1. Den store rutsjebanen gir mange fleire muligheiter for leik mykje lengre enn den vesle. Den er snart utprøvd og kan leggjast vekk.
  Eg har hatt tilgang til katalogar og har kjøpt grunnpakkar med Dublo, og spedd på med stash etter kvart. Bilar, traktor, vogner, dyr, menneske, plater, klossar til hus, tre..... Då kan barna variere og utvikle leik i lang tid, og det er lett å gje innspel til meir utvikling som vaksen.. Og togbane på same måte.... gjerne på Biltema. Eller IKEA.
  Etter kvart kan lego brukast saman med duplo, før legoen overtek heilt.
  Barnebarnet må ta det med ro denne veka pga kraftig hjernerysting. Eg sa eg høyrte at ho hadde fått bilett til Gran Canaria med smådyra og smådokkene sine. Leiken hadde blitt mest for intens...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble Duplo. Husker det var stas hos mine også.
   Håper barnebarnet kommer seg raskt.

   Slett