Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 28. oktober 2014

Granspiretrend

Nå har de dukket opp igjen - norgesglassene med granspirene i. Jeg lurer på om de kjøpes i blomsterbutikken eller om de hentes i skogen.

Hvis de hentes i skogen så er det faktisk noen som eier dem. Det koster en skogeier 10 - 20 kroner å få plantet et nytt tre litt avhengig av hvor lett det er å plante der. Ja, for de små granspirene er plantet. Og planen er at det skal bli store grantrær som kan brukes til trelast eller ved. Så tapet kan være flere tusen kroner.

Jeg ville blitt sur hvis våre nyplanta granbusker hadde endt som bordpynt hos naboen.

6 kommentarer :

 1. Har alt hentet noen
  Og jeg henter de langs jernbanelinja.
  Håper ikke det er noen som drar opp granbusker i planteområder.
  Men det er det vel noen som gjør, er jeg redd.
  Ikke alle som tenker seg om.
  Håper deres planter får stå i fred og vokser seg til store
  flotte trær om onen år
  Ha ei fortsatt god uke :)

  SvarSlett
 2. Hæ, tror du noen drar opp planta busker? Jeg trodde folk kun tok sånne som har planta seg selv, så naiv er jeg. Har en onkel som har vært bestyrer på en planteskole så et område med planta trær mener jeg er lett å kjenne igjen som det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo ikke sikkert at folk vet at de er planta, for det er nok ikke så lett å kjenne igjen alle plantefelt. Noen steder står trærne på rader, andre steder blir det plantet der det er mulig og spirene er tilfeldig spredt.

   Slett
 3. Tror også noen kjøper de på hagesentrene :)

  Ha ei fin helg Åshild :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Regner med det er flere som ikke tenker seg om, men håper de aller fleste kjøper sitt i et hagesenter. Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Hei Åshild! Har du sendt meg adressen din? Vil sende deg boken om Erna Solberg som du vant. Hilsen jorun.roaldseth@gmail.com

  SvarSlett