Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 8. september 2014

Variert i skuffen

Noen ganger er jeg glad for at enslige gafler en gang havnet i min skuff. Det er når vi er mange til bords og vi skal ha mange retter. Da tømmes skuffen helt og de enslige får også skinne for en kveld.
 

Men hva er egentlig jeg har i skuffen? Det var det faktisk ikke så lett å finne ut. Det er bare tre av disse mønsterne i sølvplett som fortsatt er i produksjon -  resten finnes ikke i dagens kataloger.

Helt til venstre er Skjell. Så kommer Vidar. Nummer fire er Spesial.  Nummer en fra høyre er Vega.  Hva med de to siste? Er det noen som vet?

På baksiden av den ene står det ØSP og den andre NM. Dette skal være produsentstemplene, men jeg har ikke klart å finne noe ut om dem.

5 kommentarer :

 1. Sånne enslige er veldig koselig å bruke til oppdekning! Og ville bare si at bloggen din er så hyggelig å lese! Ha en god uke!

  SvarSlett
 2. Så gøy=) Jeg synes godt at så fine gafler kan få komme på bordet, selv om de er enslige=) Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Hei! Heldige du som har så fine gamle gaflar.Har du sjekka på biblioteket? Eg lånte ei bok om gammalt sølv, stempel og sølvsmedar, der fann eg namn på besta sine sølvskeier. Dette er ca 20 år sidan så eg hugsar ikkje kva boka heiter, finst sikkert i eit magasin eller antikvariat ein eller annan stad, men kanskje biblioteket kan hjelpa med å finna tittel og forfattar.Lukke til med jakta! Helsing Eli.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har søk etter scanna bøker på Nasjonalbiblioteket, men jeg vet at det finnes flere så jeg bør nok innom biblioteket.

   Slett