Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 24. mai 2014

Status

Det er rart hvor vanskelig det kan være å legge ut et bilde eller to og skrive noen ord, nå hvor jeg virkelig kunne levd opp til navnet på bloggen. Jeg valgte aldri navnet for å skrive om hage, men akkurat nå hvor motiver faktisk står i kø i hagen burde jeg jo vist hva jeg holder på med. Faktisk tilbringes så mange timer som mulig i hagen. Det står hele tiden mange oppgaver på lista selv om den tyngste anleggsperioden er over. Det skyldes nok at hagen er litt i største laget for meg, men disse store bygningene krever såpass plass rundt seg. De nye trærne jeg har plantet skal også få vokse seg kjempestore.

Selv om jeg er mye i hagen så forsvinner noen ganger også motivet før jeg er der med kamera. Som med dette Prydepletre. Nesten burgunderrødt var det på torsdag kveld, i dag mer falmet og bakken er nesten dekket av rosa kronblader.
Når hagen har fått timene med dagslys brukes resten av kveldene til skriving og leting og skriving. Ja, også scanning av bilder. Om noen korte uke fylles både hus, låve og hage med forhåpentligvis glade slektninger.

Det er bare så synd at Prydepletre og Rosehagtorn blomstrer så kort tid.

9 kommentarer :

 1. Det ser ut som du har en fantastisk hage! Når vi er ferdige med huset, har jeg også lyst til å gå løs på hagen vår. Denne er faktisk ganske fin, da min farmor hadde grønne fingre og tilbragte mange timer her. Og kanskje kan jeg få noen tips av deg på veien..:)

  Mht til tegneprogram, så er dette veldig kjekt! Nå går det raskt fremover med prosjektet vårt, og vi begynner virkelig å se resultatet av all jobbingen.

  God kveld til deg!

  SvarSlett
 2. Hagen din ser jo helt fantastisk ut=) Jeg kjenner meg igjen i det du skriver, for jeg rekker heller ikke å ta bilder av alt jeg ønsker å ta bilde av, for plutselig er det gjort! Det ser jo ut som du har en veldig stor hage, så jeg skjønner at det er mye jobb med den. Kos deg i hagen og alt det andre du holder på med=) Vibeke

  SvarSlett
 3. NYDELIG blomstring:-) Og FOR noen herlige dager vi har hatt i det siste, jeg nyter også hagen og det er så gøy å se hvor fort plantene vosker! Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 4. Nei det er ikke alltid lett å få tatt bilder av naturen når den er på sitt fineste.
  Slike blomstringer går alt for fort, og er i tillegg vanskelig å få gjengitt rett på
  bilder. Men godt at en kan glede seg over det mens det varer.
  Skulle gjerne hatt et tre som blomstrer med flotte fargerike blomster omtrent hele sommeren.
  Tviler på det finnes, men har ikke spurt etter det noen steder.
  Så en får nok passe på å nyte her og nå. Og nå er det syrinene som er på sitt flotteste.
  Ønsker deg en herlig søndag :)

  SvarSlett
 5. For en nydelig prydbuske, nydelige blomster. Jeg syns det er fint at noen blogger om hage, selv om min egen hage ikke kommer til å få mer enn den mest nødvendige helsehjelpa i år så har jeg planer og da er det fint å hente motivasjon hos andre.

  SvarSlett
 6. Det skal tid til alt, som det heter. Og noen ganger mangler motivet, noen ganger lyset og andre ganger inspirasjonen. (",)

  SvarSlett
 7. Flotte bilder, og vi må nyte mer og jobbe mindre sies det. Jeg gjør begge deler, nyter i lange drag mens ugresset havner i bøtta og nye planter finner veien ned i svart jord :)

  SvarSlett
 8. Mannen min er en stor beundrer av hagen din! Han holder nå på utafor, planter og styrer i noen kasser han har snekra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan dere ikke bare komme en tur - nå er hagen juni-fin. Ja, rent bortsett fra at gressklipperen har streiket så gresset har fått et langt liv.

   Slett