Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 24. april 2014

Sydsiden

-- er vårklar!

Etter et svært optimistisk anslag på to dagsverk her - så kom jeg i mål med nesten fire. Bare det å få klipt ned og kjørt bort Alperipshekken var tidkrevende.

Med stor forsiktighet er den flotte fuglematestasjonen blitt flyttet inn i blomsterbedet. For inni den, og oppå en seng av solsikkefrø har et spurvepar laget rede. Så får vi se hva som skjer.
Bra er det også at jeg besinnet meg. Jeg hadde alvorlige planer om å bytte ut jorda i det lange hekkbedet. Jeg synes det var vanskelig å luke særlig om sommeren når den leirholdige jorda blir hard som stein. Men den samme jorda holder veldig godt og lenge på fuktigheten - der planterøttene er, og det er veldig viktig her hvor vi har lite vann å vanne med om sommeren. Det aller meste i vår hage må klare seg selv gjennom hele sommeren uten mer vann enn det som faktisk er i bakken. Og da er faktisk vår jord det aller meste. Jeg skal heller tilføre kompost og naturgjødsel for å gjøre den litt lettere, også får jeg luke litt oftere.

Det er noen litt tomme områder i disse to bedene nå, men jeg venter litt før jeg fyller i.


Det ser ut som om alle rosene har klart seg - her representert med Astrid Lindgren og Rapsody in Blue.Jeg er veldig glad i  Storkenebb, men i dette bedet har jeg nok. Under er Rosestorkenebb og Julistorkenebb.


Men Salvie og Kattehale tenker jeg at det skal bli flere av i begge disse store bedene.
4 kommentarer :

 1. Vi må få komme på hagebesøk i år også.

  SvarSlett
 2. Så grønt og fint det er hos dæ :)
  Snill du er mot fugleparet, tenk og lage reir av solsikkefrø...jaja, da svelt de nu ikke :p

  Ha ei fin helg, Åshild.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Det er mange hensyn å ta, synd det ikke finnes lukefrie bed... (",)

  SvarSlett