Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 27. april 2014

Eksplosjon

Dette går altfor fort!

Selv om det er utrolig pent med plommeblomster mot blå himmel- så er det fortsatt altfor lite insekter. De er helt nødvendige for at det skal bli frukt og bær.

Morelltreet står også snart i full blomst.
Pæretreet og epletreet har store knopper.
Langs østveggen er Brannliljene og Fagerfredløs trives godt i morgensolen.

I kjøkkenhagen går arbeidet fremover. Den nye formen er mer synlig og 1/3 av jordbærplantene har fått ny plass. Det har også gressløken som får litt nødvendig vann.


Og rabarbraen vokser fortsatt fort.
Flere vårtegn her. 

8 kommentarer :

 1. Så fort det vokser hos deg=) Det varme og fine være hjelper virkelig på. Kos deg i hagen, og ha en fortsatt fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Så nydelig frukttreblomstring! Håper insektene snart begynner å summe sommerslig:)

  SvarSlett
 3. Fantastisk med med frukt blomstring mot blå himmel...det er selve løftet om sommer:)
  Ny og kos deg i vår-sommeren:))

  SvarSlett
 4. Åj! Der var våren sin, ja! :) Vi fryder oss fortsatt over hestehoven som spretter opp her i nord…. :)

  SvarSlett
 5. Herlige bilder :) Synd med pollineringa, men kanskje litt pensling eller noe kan gjøre nytten? Om man gidder da. jeg pensler tomatene, men de er nå litt enklere lell ;)

  SvarSlett
 6. Skjønne vårbilde, men tippar på lite frukt i år sidan det er lite insekt ute og flyg. Litt humler her, men bier er det lite av. Får berre krysse fingrane for at det ikkje kjem frost som øydelegg blomane som tilfeldigvis skulle vere pollinert. God langhelg :)

  SvarSlett
 7. Herlige vårbilder! Her er det også full blomstring, og jeg håper at de humlene og biene som er her gjør en kjempejobb!

  SvarSlett
 8. Det er jo hyggelig med vårblomstring, men ting bør jo helst komme i passelig rekkefølge skal det bli særlig til høst. Håper innsektene våkner snart og skjønner at det har en viktig jobb å gjøre. (",)

  SvarSlett