Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 23. mars 2014

Kalde netter


Typisk for våren er også kalde netter. Likevel er det mye mer vår enn i fjor, da var det minus 15 flere dager i trekk og snø.

Likevel blomstrer krokusen.

Jeg har definitivt startet hagesesongen, men bare det som ikke ødelegger røtter og skudd i tilfelle snø og mer frost.

Å fjerne trekarmene i kjøkkenhagen går greit. Også å fjerne subbusen mellom dem. En helt ny kjøkkenhage skal det bli i år.


 Innimellom er det veldig greit å kunne gå under tak og i ly. Så en formiddags rydding i vedlageret gjorde godt. Til høsten må vi fylle på.I dette bedet er Skogskjgg klippet ned og jeg har fylt på med kompost. Det er helt fantastisk å kunne kjøre ut trillebår på trillebår med helt egenlaget kompost.

Helt tilslutt kommer statusbildet - rabarbra. Vi er fortsatt 6 uker foran.Enda flere vårtegn kan du finne her6 kommentarer :

 1. Det er så koselig når det blir vår i hagen=) Vår er den aller beste årstiden. Så spennende med ny kjøkkenhage=) Gleder meg til å se hvordan den blir. Vibeke

  SvarSlett
 2. Skikkelig våronn! Jeg må si den rabarbraen var skikkelig stilig :-)) Og helt utrolig at de har kommet så langt i veksten?! God ny uke!

  SvarSlett
 3. oh så ljuvligt det ser ut, tänk att kunna hålla på ute, och nya projekt, kjøkkenhagen alltså, kommer helt säkert bli storslaget :)

  SvarSlett
 4. Så herlig at du er i full gang med våronna! Inspirerende bilder.

  SvarSlett
 5. Ikke verst med vårtegn allerede :) Vi har hatt en mild og fin vinter her i Trøndelag (heldigvis, med tanke på oppussingen), men ikke så mange vårtegn der jeg bor enda. Men sola har heldigvis kommet seg over åskammen nå da :) Ønsker deg en fin uke videre.

  SvarSlett
 6. Egenprodusert kompost altså! Flott :)
  Fine vårtegn og godt å se at hagearbeidet har startet.

  SvarSlett