Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 14. mars 2014

Faller på plass
  
Her er det en god kraft av oksehaler, løk og grønnsaker. Den er nok i 18- tiden blitt en kraftig og mørk saus til kjøttet som fortsatt ligger i stekeovnen. Søtpotetene er klar til mosing.
Valnøtter ligger i en karamellsaus av sherry og pærekompotten er faktisk helt klar. Det er noen flere kjeler og panner på kjøkkenet, så jeg har en avkryssingsliste etterhvert som jeg jobber meg gjennom dagen.

Det er ingen vinflasker som ligger klar i kveld - derimot øl som er spesielt valgt. Jeg gleder meg mest til desserten. Multekrem og Chimay tror jeg blir helt fantastisk. Bare flasken kommer nok til å vekke oppsikt. Øl på magnumflaske med champagnekork er vel ikke dagligdags.

Bordet har heldigvis stått klart noen dager. Vårlig grønt måtte det bli.
Etter en litt travel uke er det veldig greit med helg. Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar