Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 21. januar 2014

Smarte sømmer

Med ganske mange sengeplasser her i huset ble det også ganske mange laken. Alle er hvite med strikk. Så jeg sto der med målebånd etter vask for å sortere. Det er ikke noe gøy å prøve å dra et for lite laken på en madrass- det fungerer i de to første hjørnene, men absolutt ikke de to siste.

Nå har alle laken fått en liten fargekode.
Rød - 90 cm
Brun - 120 cm
Grå - 150 cm
Blå - 180 cm

Ja, vi har ei 160 cm seng også, men der har jeg kjøpt brune laken.

Neste oppgave er å vurdere hva jeg kan bruke gamle hvite laken uten strikk til. Og alle de gamle i pastellfarget jersey. Jeg trenger heller ikke en hel hylle med dynetrekk vi aldri bruker til 2 meters dyner.

6 kommentarer :

 1. Så smart og kode lagenen med farger.
  Det gjør jo arbeidet ditt mye enklere du som har så ofte gjester :)

  Lisbeth :0)

  SvarSlett
 2. Smart. Jeg finner aldri hva som er kortsida og hva som er langsida på stretchlakenet til dobbeltsenga. Har mange ganger tenkt jeg burde finne en måte å markere det.

  SvarSlett
  Svar
  1. På mine laken sitter strikken langs hele kortsiden, kanskje den gjør det på dine også?

   Slett
 3. Hei Åshild!
  Dette var en veldig god ide, og det skal jammen meg jeg også gjøre! Vi har bare 2 str. men det er allikvel irriterende, som du skriver, når man forsøker å trekke på et for lite/stort laken, og må bytte.

  God helg til deg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Så smart! Dette holder jeg med på hver gang også. Jeg skal gjøre det samme her!! Men jeg holder med Elisabeth, finner heller ikke ut hvilken side som skal være hvor. Er det ikke strikk over hele lakenskanten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har oppdaget at det er strikk rundt hele på de fleste elastiske laken. Da ville jeg sydd merke midt på kortsiden.

   På mine laken som er i vanlig bomullsstoff, er det strikk bare på kortsiden.

   Slett