Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 20. januar 2014

For ti år siden og nå

Et eller annet sted fanget jeg opp noen som oppfordret til et tilbakeblikk. Hvordan bodde jeg for 10 år siden?

Huset vi bodde i da var like gammelt som det vi bor i nå, men vi har flyttet alt innbo fra byen og til landet. I 2004 tok jeg ikke mange interiørbilder - noen av julepynting, men det var mest for å kunne planlegge neste års jul og de var ikke egnet til publisering.  Så her er det bilder stort sett fra 2006 da vi skulle forlate huset.

En ting er sikkert jeg har verken skiftet  farger eller stil.

Vi tok med oss den gamle kremgule fargen i gangen. Før til venstre nå til høyre.
 Det første rommet vi kom til var en liten stue i mørk burgunder. Denne fargen "arvet" vi fra forrige eier, men var så fornøyd med den at vi brukte burgunder i stua her også.
        

Den gang hadde vi grønt kjøkken, nydelig grue, furuinnredning og svært kort benk.Vi har fortsatt den samme grønnfargen, men vi har en effektiv vedovn, hvitmalt innredning og tre ganger så mye benk.
  

Mellom det grønne kjøkkenet og blå stua lå det røde kammerset. Og fargen har vi brukt i rommet vi kaller garderoben - der det er plass til alt yttertøyet.
  I den blå stua hadde vi en enda blåere sofa. Alle møblene bortsett fra sofaen er fortsatt i bruk.

Det er også blåfargen, men nå i spisestua.


En helt annen blåfarge var det på soverommet vårt før, og selv om det ikke ser slik ut har vi valgt den samme fargen her også. Tilogmed julepynten er den samme.


 

Det tok litt tid før jeg fant den rette grønne til badet i byen.


Da jeg tilslutt hadde funnet en flott grønnfarge var det ingen grunn til å bytte  ut den, så badet vårt nå er akkurat likt grønt.Vi har bodd her i drøyt sju år nå, og er fortsatt fornøyd med fargene jeg valgte i 1994 - 1999.

2 kommentarer :

  1. Jeg elsker innlegget!! Nydelig grue i byen, så fint med de hvite dørlistene til lutede (?) dører og elsker klassisk grønn. Vi gikk for noe av det samme på skapene på badet vårt. Nydelig spisestue og soverom på gården. :)))

    SvarSlett