Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 1. desember 2013

Lilla hus

For meg er de siste ukene før jul uløselig knyttet til fargen lilla. Ja, jeg vet at det er den liturgiske fargen i denne perioden. Jeg velger det mer til tross for enn på grunn av. Det viktigste for meg er at lilla pynt og lys ble brukt i førjulstiden i mitt barndomshjem. Alle gjester hit i disse ukene vet nok nå at her er det ikke et snev av jul enda. Jeg er dessuten så heldig at om folk har tatt med seg noe til meg i ukene før jul så har de vist at de er klar over dette.

Den flotteste gaven noensinne er denne løperen. Spesialsydd til meg for å bruke akkurat i disse ukene.


Og i vinduet henger lilla og hvite kuler. Også valgt for å bruke akkurat her akkurat nå.Den forsiktige vinteren ute er fullstendig blåst bort. Ute skinner sola, 10 varme og kraftig vind.

Etter en litt treg start på dagen skal jeg nå sjekke dagsplanen. Så mye som det blåser her er det ikke aktuelt å henge opp krans på dørene ute eller ha lys i treet ved trappa. Men jeg vet at det er nok av annet.
8 kommentarer :

 1. Tidene har forandra seg veldig, nå er det ikke uvanlig at folk har pynta alt bortsett fra juletreet i adventstida også. Skjønner at det er koselig å trekke ut den fine stemninga mest mulig, men synes også at lilla holder best på adventssteminga. (",)

  SvarSlett
 2. Lilla er jo adventens farger , selv om æ liker rødt, så syns æ bestandig at lilla et så fint hos andre, bare ikke her hos mæ.
  Klart alle skal ha sine egende tradisjoner og følge.
  Duken din var kjempefin og æ syns du hadde det kjempekoselig i vinduet med svibel og st. paula og kuler :)

  Ha en fin advent søndag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 3. Lilla er veldig vakkert i adventstida!

  Ynskjer deg god advent!

  SvarSlett
 4. Jeg liker også lilla. Mulig det kommer lilla lys i vår adventsstake etterhvert også i år. Like glasskuler som de du har henger i kjøkkenvinduet hele året rundt.

  SvarSlett
 5. Nydelig lille løper og flotte lilla lys du har på bordet. Her er det også lilla løpere/brikke og lilla lys. Adventstiden er jo bare så koselig og lilla er en flott farge.
  Ha en fin adventstid.

  SvarSlett
 6. Lilla gardiner, duk og lys kom opp i helgen hos meg også:-)
  Ha en fin adventstid!

  SvarSlett
 7. Lilla er en flott farge.
  Kjempefin løper,
  Ønsker deg ei god adventsuke :)

  SvarSlett