Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 15. november 2013

Juleforberedelser

Arbeidsplanen, som jeg pleier å ha klar i slutten av oktober, er endelig ajourført. Den ligner selvsagt mye på tidligere års, men det er alltid justeringer. Den store juleplanen i Jul i bestemorshage er også ajour. Jeg kommer til å følge opp her hver dag med tips til dagens arbeid. De to planene er nok ikke helt like. Det har sammenheng med at min plan involverer også avtaler med ganske mange andre.

Når jeg først er fornøyd med planen så holder jeg meg til den. Jeg vet egentlig at om jeg det jeg ikke gjør det er satt opp på en dag  - ja, så vil jeg faktisk ha problemer med å få gjort det fordi de andre dagene også har oppgaver. Jeg har selvsagt så smått startet, men det har vært travelt i det siste.

De aller fleste småkakedeigene må lages dagen før utbaking, men de tåler å stå i kjøleskapet flere dager. Da er det enkelt å ta fram en deig og bake ut kaker på en kveldsstund.
All baking og det aller meste av matlagingen skjer før 14.desember. Da vasker jeg kjøkkenet, og gjør rent i resten av huset også. Først da tar jeg ned kassene med pynt fra loftet slik at jeg kan pynte rom for rom den siste uka før julaften. Jeg har satt av god tid, for vi har mye pynt og et stort hus.

Dagens tips er altså - lag en plan.

2 kommentarer :

  1. Flink du er! Jeg har ikke rukket å bli fullt så juleorganisert.. Men jeg har i alle fall en "arbeidsbok" hvor jeg skriver opp menyen i jula, hva vi fikk fra hvem osv. Men burde kanskje hatt en plan for hele jula, så hadde jeg fått ting mer på stell.. I fjor var jeg (og minsten) sjuk i fire uker før jul + at jeg hadde 4 eksamener... Så ble fryktelig stress! Siste dagen før ferien var jeg og handla mat, og hadde to vogner fulle :p

    SvarSlett
  2. Åj, så FLINK! Og takk for tips, det skal jeg ta med hjem til kona så kan hun lage en. HAHAH!! :D

    SvarSlett