Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 6. november 2013

Bordsete

betyr mer enn stolene som står langs bordet. Det betyr faktisk å sitte til bords.

Hos oss er det i flere timer.Stolene her i huset kom fra, om ikke sju prestegjeld, så nesten. Noen varvåre gamle lakkerte kjøkkenstoler  som vi hadde beiset og polstret setet på. Andre kjøpte vi på loppemarked for å få mange nok. Det var nok en grunn til at de ble sendt på loppemarked i utgangspunktet.

Det er her vi blir sittende - hele kvelden. Vi har nemlig ikke sofa eller gode stoler til så mange noe annet sted.

Så etter nøye vurdering bestilte vi nye stoler.
Vi har allerede hatt mange måltider på den nye stolene - og vi angrer ikke.

4 kommentarer :

 1. Du er flink til å dekke bord, både med gamle og nye stoler! Skjønt jeg er helt enig i at det er deilig å sitte i en god stol, når man blir sittende ved bordet en hel kveld. Vi har også en tendens til å bli sittende rundt spisebordet hele kvelden. Uansett om vi har plass i salongen eller ikke. :-)
  Fine stoler... Gratulerer!
  God helg fra Line

  SvarSlett
 2. Det var nok lurt, det er alltid trivelig å sitte lenge til bords, men enda triveligere når man sitter godt. (",)

  Vi skal forresten videreføre åpent anlegg på badet, så elektrikeren kan vente litt.

  SvarSlett
 3. Veldig kjekt med langbord og plass til å samle venner og familie :) Da har jeg forresten sett igjennom etiketten Soverom i bloggen din, og det er så inspirerende se noen som har vært igjennom akkurat det samme som oss, og der resultatet er blitt så bra!

  Jeg har et spørsmål. Vi har nå begynt og revet vegger og gulv på flere soverom, og dessverre har tidligere generasjoner brukt øks på tømmeret flere steder for å rette opp bulende vegger. Jeg syntes å se at dette var tilfelle også på et av soverommene til dere, så da lurer jeg på om dere løste dette på noen god måte? Jeg har nemlig veldig lyst til å få fram tømmerveggene flere steder, men slik veggene er nå vil ikke dette bli fint. Det er ikke sikkert dette har vært noen problemstilling i deres hus, men jeg må uthøre allikevel :)

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer det. Noen steder var tømmeret hugget vekk. Heldigvis ikke så veldig mye. Der noe av tømmeret var hugget vekk brukte jeg sparkel. La den på i mange, mange lag og pusset tilslutt. Planen var å forme det som tømmer, men det rakk jeg ikke før veggen måtte males.

   Et par steder skjærte snekkerne ut biter i tre som de festet på.

   Slett