Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 29. september 2013

Feiring av gullgutten

Vi låner gjerne ut spisestua vår, og spesielt hyggelig var det i dag da vi feiret det lille barnebarnet vårt. All planlegging og det meste av forberedelsene har barnets mor gjort selv.

Det er derfor mye enklere å skryte av bordet.

Hovedpersonen stilte i bunad som sin mor, mormor, oldemor,onkel, tante og grandtante. Og han "satt til bords" en liten stund før han fikk en liten "powernap".

Så var det kaker og kaffe.

Hovedkaka hadde hvit marsipan, og besto av både nøttebunn og sukkerbrød, sjokoladekrem og bringebærmousse. (Oppskrift kommer)


I tillegg til marsipankaka var det kransekake, hvetesnitter og "kjært barn har mange navn kaken" som i svigersønnens familie heter Majkens kake etter farmoren.
3 kommentarer :

 1. Så flott barnebarn du har! Det er stor stas med sånne bursdager. Kakene så virkelig flotte ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg burde sikkert skrevet at det var dåp, men jeg kunne egentlig bare tenkt meg festen uten kirken først.

   Slett
 2. Navnefest er jo også en mulighet. (",)
  Uansett: Fint dekket bord, fristende mat og stilig kar i bunad!

  SvarSlett