Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




lørdag 21. september 2013

Dagens

Her er det ikke tid til å hvile på laubærene eller mer presist på eplene.

Fryseren begynner å fylles opp.

Dagens produksjon var 7,7 l eplemos, 9,5 l eplemost og



























 4 l eplesaft. Planen er å bruke den til eplegele.


7 kommentarer :

  1. Hmm, tar du imot sultne gjester med klare planer om å naske med seg noe av det der hjem?? Så veldig, veldig godt ut...

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi vil selvsagt at alle gjester er sultne når de kommer.

      Slett
  2. Herlig! Du er jammen en produktiv dame! Og jeg er mektig imponert.

    Vi har et epletre som nå bugner av høsteklare epler. Kanskje jeg skal plukke noen, og prøve meg på litt eplemos så vi har til "Tilslørte bodepiker" utover høsten...
    Takk for inspirasjon og GOD søndag!
    Line

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan også lage eplesyltetøy - da trengs ikke moseapparat.
      http://bestemorsmat.blogspot.no/search/label/Eplesyltet%C3%B8y

      Slett
  3. Mm, så utrolig mye godt=) Jeg synes det er veldig koselig å lage noe godt av det som finnes i hegan=) Fin søndag til deg=) Vibeke

    SvarSlett
  4. Du er så utrulig flink, dette så deilig ut, godt og få høstens grøde i fryseren, så man har noe godt til vinteren.

    Ha en fin søndag.

    Lisbeth :O)

    SvarSlett
  5. Oi så flittig du er! Dette var bra jobba!

    SvarSlett