Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 1. august 2013

Mat i Berlin

Det er helt unødvendig å gå sulten rundt i Berlin og variasjonene er store.
Noen ganger er måltidene godt planlagt, andre ganger må man ha mat øyeblikkelig.

Vi hadde ikke sjekket noen restaurantguider på forhånd, men fant både dyre og billige steder. Fine steder med hvite duker og pølseboden på Alexanderplatz.

 Veldig godt smakte den første lunsjen som vi inntok på Unter den Linden.
      

Den neste lunsjen var nesten dobbelt så dyr, men vi hadde i følge guideboka havnet i en av eksklusive gatene i Berlin; Fasanenstrasse.
Vi har vel aldri spist en så stor wienersnitzel før, men den var saftig og skorpen var sprø. Vi så forresten at wienersnitzel sto på menyen på de fleste restaurantene.

Potet og agurksalaten kom i egen bolle.


Alex Snackbar på Alexanderplatz ga oss Wurst.
Anretningen av maten den siste kvelden viser at vi hadde beveget oss vekk fra gatekjøkkenet.

På sommeren, da det er uteservering er det enklere å få et inntrykk av om maten er god. Mye folk er et veldig godt tegn. Ellers vil resepsjonen på hotellet vanligvis kunne komme med noen forslag.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar