Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 31. juli 2013

Utsikt i Berlin

Den aller beste utsikten i Berlin er fra fjernssynstårnet på Alexanderplatz. Men fordi fjernsynstårnet rager over alle andre bygninger er også et orienteringsmerke.

Å bygge fjernsynstårnet var et prestisjeprosjekt for kommunistregimet og det det sto ferdig i 1969. Tåret var opprinnelig 365 m høyt, men ble 12 meter høyere da masten ble forlenget.

Utkikkplattformen og restauranten ligger 202 meter over bakken. Heisene går opp på 35 sekunder.


Det er mulig å kjøpe billetter Online, men de er betydelig dyrere enn i billettluken. Hvis det er litt ventetid kan man spise Wurst på Alexanderplatz.


 Panoramapunkt Potzdamer Platz ligger på toppen av Kalhoff-bygningen i midten på bildet. Den er 25 etasjer høy og sto ferdig i 1999.

Den nye bydelen Potsdamer Platz ligger en snau kilometer fra Brandenburger Tor og inneholder shoppingsentre i tillegg til flere ambassader.

Informasjon på norskIngen kommentarer :

Legg inn en kommentar