Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 25. august 2013

Alle gode ting er tre

For tredje gang denne sommeren strømmet til gjester til gårds, og mannens runde dag er behørig feiret.Jeg gjorde det enkelt for meg selv og dekket alle tre bordene nesten helt like. Hvite duker, sort bordløper, grå servietter, stearinlys i hvitt, grått og lilla og lilla/burgunder blomster. Og det er blomstene som gjør bordene forskjellige. Jeg hadde hadde tenkt at Asters ville være fin på det siste bordet, men jammen er lyng (Caluna)  finere nå.

På dette bordet var det Krypklokke (Campanula port Blue planet)

Det er klart at det blir en litt annen stemning på låven. De samme stettbollene til blomster, men lysene står trygt i lyslykter.Blomstene på det siste bordet (den første festen) er Excacum. En ballformet plante med små lilla eller hvite blomster.

5 kommentarer :

 1. Så utrolig flink du er til å pynte, stelle og ordne=) Det må være stas å komme på selskap til deg=) Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Voldsomt som han feires, ja! Nå er det vel slutt på festing for ei stund? Eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er feiringen over, men det er ikke slutt på gjester likevel.

   Slett
 3. Mange fine bord her og nydelig hage i bildene nedenfor! :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine bord. Det begynner jo å bli tid for lyng nå. (",)

  SvarSlett