Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 17. juli 2013

Enkel buffet

var det vi valgte sist lørdag. Men masse folk i huset ville vi ha noe som var enkelt. Men sånn i etterpåklokskapens ånd så er jeg sikker på at middag hadde vært enklere. På en buffet så er det veldig mange enkeltelementer å passe på, og lett å glemme noe. Jeg hadde lange lister og krysset av etterhvert. Til tross for at så mye som mulig var klart på fredag så må en god del ordnes like før man går til bords.

Vi startet med litt fingermat og alkoholfri drikke. Min egenpressa eplemost står på bakken. De nystekte brødstengene med parmesan og krydder forsvant på et blunk. Både de og grønnsakene passet godt sammen med dippen.Chilimarinerte scampi
Varmrøkt ørret
Kaldrølt laks

Hjemmelagde karbonaderRoastbiff
Potetsalat
Ostepai
Kylling og pastasalat
Grønn salat


Tilbehør til salaten:
paprika, fersk ananas, melon, appelsin,
fransk dressing og basilikumsaus.

Tebirkes
FoccaciaNoen oppskrifter ligger allerede her Mat i bestemorshage og resten skal jeg få på plass neste uke.
Etter maten var det Panna cotta til dessert.

Senere på kvelden var det kakefest.


5 kommentarer :

 1. Nam! Dette så utrolig godt ut. Kan tenke meg gjestene storkoste seg med alle de herlige rettene. Mmmm! Veldig fristende ;-)

  Ha en fantastisk fin sommerkveld!

  SvarSlett
 2. Så nydelige bilder! Fantastisk mye god mat.

  SvarSlett
 3. Hei, jeg synes du har så flotte bord, men lurer på hvor du har kjøpt de flotte firkantede fatene og bollene. Jeg har så lyst på, men finner ingen som har. Har sett du har noen firkantede glassboller e.l. også, som jeg også synes er flotte.

  Takk for alt du skriver og legger ut. Jeg koser meg vedig med bloggen din. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De firkanta og avlange fatene er kjøpt på Culina. Det er et firma som selger til storhusholdning. Jeg tror at man må ha firma (org.nr) for å handle der. Ellers er det noen hvite ildfaste fat på bordet. De er mange år gamle, men jeg tror at IKEA har noen som ligner. Alle firkanta glassboller er kjøpt på IKEA (noen av dem er egentlig vaser.

   Ellers takk for hyggelige ord.

   Slett
  2. Takk for tilbakemelding! :)

   Slett