Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 20. april 2013

Vårtegn uke 16

Mirakler har skjedd. Tenk - det er mulig å starte hagesesongen her også. I løpet av den siste uka har all snøen forsvunnet fra hagen. Det er fortsatt vått mange steder og jeg forsøker å følge rådet om ikke å gå så mye på våt plen.

Jeg klipper ikke ned noe om høsten. Det er både fordi de gamle planterestene beskytter gjennom vinteren, men mest fordi jeg ikke liker å jobbe i hagen om høsten.
Så det første på min liste er å klippe ned fjorårets gleder.
   
Etter noen timers innsats kan jeg krysse av mye på lista. Jeg kunne lett blitt mismodig når lista er så lang, men jeg har vent meg til kun å forholde meg til akkurat det jeg holder på med. Når jeg er ferdig ett sted så stoppe jeg opp og nyter eget arbeid,

Når jeg har kommet runden rundt er turen kommet til å spa litt rundt plantene og kanskje flytte noen. Jeg fyller også på med ny jord eller kompost. Men det er neste runde.

Det er noen få spirer rundt omkring, men rabarbra har virkelig kommet lengst. Midt mellom gamle, tørre stilker og ugress titter de opp. 

Jeg rekker en bitteliten økt til før jeg drar til Oslo for å møte masse andre bloggedamer.

5 kommentarer :

 1. Så deilig, her er også all snø borte.
  Men idag snør det her, men bare noen lette snekorn som ikke legger seg.

  Ha ei fin helg.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Så flott at våren er komen til deg og du får ta fatt på hagestellet. Vi håper at våren er komen her også, men det er fortsatt kaldt. Vi gleder oss til varmare dager. Det er så mykje kjekkare å vere ute når ein slepp å ha så mykje kle på, og eg er alltid redd for at Puddelgutt skal fryse.

  Håper du har hatt det kjekt sammen med bloggedamene :)

  Ønsker deg ei fin veke

  SvarSlett
 3. Her har også frosten endelig gitt seg så det er mulig å få gjort noe ute. Jeg har gravd opp det som måtte fjernes etter den harde vinteren her på vestlandet. Nå står det klart til å plantes på nytt. Ser at mange busker også må beskjæres endel. Får ta det snart...:)

  Utrolig kjekt å hilse på deg på lørdag!

  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 4. Gid hagen vår så like velstelt ut. Med unntak av fargen, så er den lik uansett årstid.
  Det var veldig hyggelig å hilse på deg på lørdag, og jeg håper sjansen byr seg igjen :-) Ønsker deg en flott uke!

  SvarSlett
 5. Kjære Åshild i bestemors hage - det var veldig koselig å hilse på deg og jeg håper vi sees igjen en dag. GJERNE i hagen din! :)

  Klem :)

  SvarSlett