Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 23. april 2013

Adressejakt

Da mitt bosted endelig ble sentralisert rundt 1980 ble det også mulig for folk flest å få lagt inn telefon. Før det ble telefon innvilget etter behov. Legene, presten, ordfører, bedriftene, journalisten sto på den lista.
Og telefonen ble fysisk lagt inn den gangen. Telefonledningen bidro til samtaler med folk som ikke bodde i gangavstand. Og vi ringte etter klokka fem, det var billigere.


Det har vært et eventyr etterpå. Først trådløs fasttelefon, så mobiltelefon og fasttelefon, og nå bare mobiltelefon.

Fordelen med fasttelefon var telefonkatalogen der alle abonnenter sto. Ikke bare telefonnummer, men også adressen. I vår dager er det enkelt med telefonkatalogen.no og 1881.no. Men det er så mange som ikke er registrert. Hvorfor? Tror de ikke at noen kanskje vil ha bruk for telefonnummer eller adresse? Mobiltelefonoperatørene har ulike ordninger for registrering av nummer og navn.

Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg er på desperat adressejakt for tiden. For å kunne samle skolevenner fra flere tiår siden trengs ferske adresser. De fra forrige skolefest var gått ut på dato.

Så mitt råd er (om dere ikke har gode grunner til ikke å offentliggøre adressen) sjekk om dere finnes i telefonkatalogen.no eller 1881.no. Hvis ikke vil jeg anbefale at dere bestiller en gratis oppføring Telefonkatalogen eller i 1881 ellers kan dere også gå glipp av en invitasjon til skolejubileum.

3 kommentarer :

 1. Tidene forandrer seg. Hvem hadde sett for seg at alle skulle gå rundt med hver sin lille datamaskin i lommen. Masse fordeler og noen ulemper med nye systemer, bla dobbelt bokholderi, gammel informasjon blir værende sammen med ny. De nye telefonkatalogene er ikke alltid like enkle å finne fram i. Elektroniske hjerner tenker ikke alltid like smart...lykke til med å finne gamle skolevenner.

  SvarSlett
 2. Kjenner igjen den der. Du kan også prøve 1890. Det er så mange lister nå til dags. Du kan selvfølgelig også prøve skattelistene. Logger du inn på altinn, kan du søke opp et visst antall personer. Jeg tror det er fem. Alle nordmenn står oppført der, med adresser.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste ikke at jeg kunne få opp adresser i altinn. Det skal jeg prøve.

   Slett