Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 17. mars 2013

Bare røtter

For første gang har jeg bestilt og fått barrotsplanter. En barrotsplante sendes uten potte, men i en pose med litt jord.  Det er derfor viktig at de plantes i jord så fort som mulig etter ankomst.

Da ordren ble sendt fra Zimtrade fikk jeg en e-post med sporingsnummer. Dermed kunne jeg følge pakka fra Bergen og til Hokksund. Det tok tre dager og det var fortsatt fukt i posene da jeg pakket opp.


Astratia major Venice
Astratia major Star of Billion
Geranium c Purple Pillow
Lysimachia clathroides
Liatris s.Spaicata
Plox paniculata Tenor

Fordi jeg hadde handlet for mer enn 750 kroner fikk jeg 2 Akeleier.


Jeg hadde planlagt å stå i kjelleren med plantingen, men det fristet faktisk ikke. Derfor la jeg voksduk på kjøkkenbenken og fylte plantejord i en plastkasse.

Jeg synes det er greit å samle mange potter i en plastkasse. Da er det lett å vanne og det er lett å flytte.

Storstjerneskjermen har allerede fine spirer.

Så langt så godt. Spørmålet er om jeg klarer fortsettelsen. Hvordan skal jeg få disse plantene til å overleve fram til utplanting i mai en gang?

Det skal nok ikke være for varmt vet jeg, men utover det trenger jeg tips.

5 kommentarer :

 1. Oi, jeg kan ingenting om disse plantene. Har med andre ord ingen tips, men ønsker deg i det minste lykke til! (",)

  SvarSlett
 2. Det er veldig artig å få pakker i posten. Gleder meg til å se at plantene dine blomstrer=) Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Ja, der hadde du fått mye fint, plantene må ha godt med lys, masse lys og normal varme, mine står ute i drivhuset, det ligger tempraturen på mellom og g , men under har det vært om nettene, men det har nu gått bra.
  Men lys er viktig og selfølgelig må du vanne :)

  Dette klarer du fint.


  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. Da er sesongen i gang:) Må vel til med mine puslinger jeg også:))
  Ja, skal du til Mogan, velg hotellet Randi foreslår, det ligger som nr 2 på lista over gode hotell på Gran Canaria...ser jeg nå..
  Her har vi hatt antydning til vår i dag md hele 7 gr..men snøen ligger jo godt;)
  Ha ei fin uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 5. Det med plastkassene er smart. Lykke til med framdriften.

  SvarSlett