Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 11. februar 2013

Hvit favoritt

Det var ikke noe blomsterbed da vi kom til gården, men det var en tue med Prestekrager. Etterhvert som jorda ble bearbeidet så steg trivselen så mye at de nesten tok overhånd.

De var altfor vakre til å fjernes, de hører liksom til på gården, de har ekstrem lang blomstring, de er nydelige også i vaser. 

Derfor laget jeg et nytt bed langs låveveggen til alle prestekragene. Her kan de spre seg så mye de orker. Og veldig flott ble det.


Dette er mitt bidrag til Moseplassens X-faktor konkurranse.

 5 kommentarer :

 1. en riktig vakker liten prestekragehekk :) Den gården din gleder jeg meg til å se!

  SvarSlett
 2. Så stas at du ga dem plass:) Kjekt å se at flere har valgt prestekrage som hvit x-faktor. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Prestekrager er nydelige blomster. Men det er selvsagt ikke artig at noen arter tar helt over i hagen - samme hvilken det er :) Ei flott løsning å la de vokse og gro ved låveveggen.

  Så hyggelig at du fortsatt henger med i Stina Saga! Kos deg med den neste boka.

  Ha ei fin uke!

  Renate

  SvarSlett
 4. Så vakkert, hvite blomster er min favoritt. Nydelig langs låveveggen.
  Vakkert i mine krukker om sommeren også. :-)
  Ha en fin februarettermiddag/kveld. KW

  SvarSlett
 5. Prestekrager er søte blomster, de gjør seg på etthvert bord! Så bra at du tok vare på "tua" og plantet de for "fri" vekst ved låven.
  Så morsomt at oldefaren din var fyrbøter ved Ofotbanen, og at dine tanter er døpt i forsamlingshuset oppi fjellet! Du kan tro det er ei fin vandring nedover den gamle rallarvegen, så du er hjertelig velkommen til å ta turen.
  Ha ei fortsatt fin uke.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett