Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 12. februar 2013

Ferskvare

Er du klar over at polstringen under trekket på strykebrettet er ferskvare?

Plutselig ble ikke tekstilene glatte nok lengre. Særlig gjaldt det noen duker i indisk bomull. Så husket jeg hvor lett strykingen gikk våren 2011. Det var da jeg byttet trekk sist.

Nytt trekk ble kjøpt inn. Og mistanken min ble bekreftet - polstringen presses sammen. Ganske logisk egentlig. Men jeg hadde faktisk ikke tenkt over hvor stor betydning det har for strykeresultatet.Og nå står strykebrettet klart til bruk. Dagens test viste at min teori stemte. 
Heretter kommer jeg til å legge på ny polstring en gang i året. På IKEA koster trekket 29 kroner, det er det virkelig verdt (innlegget er ikke sponset!)

8 kommentarer :

 1. Takk for at du deler denne erfaringen:-) Jeg har nemlig lenge tenkt på å trekke om strykebrettet mitt med å stifte fast bommullsstoff, men nå skjønner jeg at det må et ordentlig stryketrekk til:-) Noteres på handlelista! Ha en fin kveld videre:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lagt inn lenke til IKEA-trekket jeg kjøpte. Hvis det er lenge til du skal til IKEA kan du hente et her.

   Slett
 2. Hmmm...dette har æ aldri tenkt over at man måtte gjøre, takk for tipset :)

  Lisbeth ;D

  SvarSlett
 3. Det hadde ikke jeg heller tenkt på, men det er jo ganske lurt ressonert... Heldigvis får man jo kjøpt løse trekk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel langt til IKEA for deg? Det er sikkert ikke lenge til jeg skal dit. Skal jeg kjøpe et og sende deg?

   Slett
  2. Tusen takk for kjempehyggelig tilbud, det setter jeg veldig pris på. Men jeg vet hvor jeg får tak i nytt trekk ikke så langt unna, så dette ordner seg for snille jenter. (",) Men takk igjen!

   Slett
 4. Ja, fast stryke-trekk-bytte-dag en gang i året, som fast batteri-bytte-dag...smart "trekk" dette!
  Nyt uken.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Ja. Måtte gjøre dette selv for ikke så lenge siden. Lurt med en fast byttedag da :)

  SvarSlett