Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 28. januar 2013

Nye rom

På den andre siden av gangen (midtgangen) var det mye mer å gjøre. Et rom, like stort som vårt nye kjøkken ble i 1960 delt i kjøkken, vaskerom, toalett og kontor/gjesterom. Her var det plater i tak, på vegger og gulv så vi sendte inn 5 sterke gutter med brekkjern og motorsag. Med en beskjed - alt skal vekk!
   

Under belegg og plater lå det originale gulvet fra 1700-tallet! Litt medtatt etter alle platestiftene, men ellers ok.
Taket som sannsynligvis er fra slutten av 1800-tallet ble veldig bra etter vasking, pussing,litt akryl, sparkel og maling.

Vi hadde håpet å kunne bruke veggpanelen også, men den var gjenbruk fra et annet rom og satt opp kun som underlag for platene.

Den bærende tømmerveggen ble synlig og til tross for at den er veldig svai dekket vi den ikke til. De første årene hang det TV her.

Etter noen få timer lå alt i en stor haug utenfor vinduet. 

Så skulle rommet bygges opp igjen og deles på nytt. Den nye veggen er satt helt ned på betongdekket. Den tar dermed mer tyngde fra 2.etasje slik at vi kunne bygge to bad med fliser der. I veggen går også både vannrør, avløpsrør og rør for gjennomføring av elektriske ledninger. (Hvis noen vil gjøre det samme,  bruk avløpsrør i støpejern - da støyer det mindre.)
Veggen har fått panel og det er malt. Da var det klart for gulvsliping og oljing

       

Dette rommet ble brukt som monteringsplass for alle kjøkkenskapene. For å holde orden på alle skapene skrev jeg samme nummer på hvert skap som på kjøkkentegningen.

Og ble som de fleste andre rom i huset også som malesal. Her er det sokkelklossene som blir malt.

Den delen av rommet nærmest gangen ble en gang som leder inn til rommet bak veggen, et gjesterom i hjørnet og til spisestua.
 
Men det aller viktigste i dette rommet er garderobeplassen.

Bak veggen er det nå et ekstra gjesterom. Men rommet ble opprinnelig innredet med plass til sønnen og hadde hyller til klær på hele langveggen og skrivebord med plass til 3 dataskjermer.


Det nye badet (som jeg viser i morgen) ligger bak hylleveggen i garderoben, ble akkurat hyllebredden mindre enn det rommet som opprinnelig lå der. Dette arealet er mer verdt som hyller til sko og klær enn et litt større bad.

6 kommentarer :

 1. Her ble det gjort mye jobb :) men det er jo verdt det når det blir så fint :) Deilig å kunne se tilbake på det man har gjort også :)

  SvarSlett
 2. WOW! Litt av en jobb dere har gjort! Har lest flere innlegg nedover, og kjøkkenet ditt var alldeles nydelig! Kom inn på bloggen din via utfordringen hos Franciskas Verden, og la meg til som følger! Stilen din traff meg rett i hjertet -det var ordentlig koselig å komme på besøk! Og jeg kommer gjerne igjen! :)

  Ønsker deg en fin kveld!
  -Mari

  SvarSlett
 3. Stort hus - stor jobb. Så bra at det originale taket og golvet kunne brukes, det er ingen tvil om at det er med på å prege et hus.

  SvarSlett
 4. Huset deres ser helt fantastisk ut=) For en jobb dere har gjort. Artig å se=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Dere har virkelig hatt litt av en jobb!

  SvarSlett
 6. Så artig å se alle bildene! Mye arbeid og mange valg som skal tas underveis. For en jobb dere har gjort... Det er så fint når husets "sjel" ivaretas i et så stort prosjekt.

  SvarSlett