Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 24. desember 2012

Julaften

Her lukter det snart surkål. Kjelen med finsnittet hodekål er satt på plata. jeg har funnet ut at det er bedre at surkålen er ferdig i god tid før middag og må varmes opp igjen, enn at den er for lite kokt.

Som dere har forstått så holdes de gamle juletradisjonene og juleforberedelsene høyt i hevd her på gården.  Jeg er heldig som kan kjøpe meg litt ekstra fri i desember for å få det til. Jeg deler gjerne det jeg kan, derfor fylles også kjøkkenet flere ganger i desember av noen som vil lære eller bare være i et arbeidsfellesskap. Dette er nok noe som jeg vil gjøre mer av neste år.


Endelig etter litt grubling fikk jeg det til. Ta dere tid til å åpne årets julehilsen til dere alle.


God julaften
5 kommentarer :

 1. Høres veldig koselig ut å ha litt ekstra fri i desember for å kunne bruke tida til forberedelser sammen med andre.
  Fikk dessverre ikke åpnet julekortet.
  Ønsker deg ei herlig julehøytid :)

  SvarSlett
 2. Ha ei riktig god jul, Åshild! Takk for rausheten din:)

  SvarSlett
 3. Ha ei riktig god og fredfull jul Åshild.

  Lisbeth :D

  SvarSlett
 4. Det er veldig hyggelig å følge bloggen din. Gryteklutene jeg vant hos deg i fjor er tatt frem, og de er så utrolig søte=) Gleder meg til å følge deg videre. Tusen takk for hyggelige kommentarer hos meg. Ønsker dere ei koselig jul=) Nyt juledagene=) Juleklem fra Vibeke

  SvarSlett