Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




tirsdag 4. desember 2012

4.desember Meltips

Tyve minus! Heldigvis ute, men i et hus som dette merkes det også inne. Kranene på det ene badet må dryppe for at vannet ikke skal fryse.

Dagens tips dreier seg om kjevling. Ikke kjevle ut for mye deig om gangen. Da er det lettere å få tynne nok kaker. Til pepperkaker/sirupssnipper synes jeg det er nok med ca 300 g. Det er også viktig å bruke nok mel til utbakingen ellers setter deigen seg fast i bakebordet. Jeg pleier å drysse på en tynt mellag med melsikten.

3 kommentarer :

  1. Så der er HER jeg skal lære å bake! :)

    Har en Mat&Helselærer i kollegiet som er oppgitt over mine manglende husmorevner.. Har fått en kokebok som niendeklassinger bruker, og den passer meg utmerket.

    Men nå ble jeg faktisk litt nysgjerrig, skal surfe videre rundt og se om det er håp for meg.. :)

    Takk for tips og en koselig bestemorblogg!

    SvarSlett
  2. Dæsken det var kaldt, her er det - 9 , syns det er alt for kaldt :)

    Det lukter nok jul hos dæ allerede så mye deilig julebakst du lager.

    Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth <;O)

    SvarSlett
  3. Brrr, så kaldt har vi det nesten aldri! (...bank i bordet...)

    Jeg baker nesten aldri noe som skal kjevles, med unntak av havrekjeks. Der er sikkert dette trikset like gyldig.

    Lykke til med å holde varmen, og isfrie kraner!

    SvarSlett