Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 27. desember 2012

3.juledag


Det er faktisk 7.julen på gården. Julegjestene som kommer er jo de samme så borddekkingen skal være forskjellig fra tidligere år.

Vi flyttet inn i begynnelsen av desember i 2006, og bord og stoler kom først på plass til jul. Da jeg skulle kjøpe servietter var utvalget svært begrenset. Vi hadde ikke engang taklys så utover kvelden ble det ganske dunkel belysning.
I 2007 hadde jeg kjøpt nye duker i en grønnfarge som passet mye bedre til stua. Jeg oppdaget dessuten hvor vanskelig det var å få hyasinter i blomst akkurat til jul.  Servietter har jeg hamstret på salget i januar for å være sikker.
I 2008 hadde vi fått lange linduker og de ble spart til julen. Det ser ut at gullfarga servietter er blitt en gjenganger.
 I 2009 ble det igjen grønn duk og jeg vet at det kom fram servietter før gjestene satte seg. Det er gjenbruk av de kunstige hvite rosene jeg kjøpte i 2006.

I 2010 hadde jeg kjøpt kunstige furukvister som ble lagt langsetter bordet sammen med kubbelys i gull og sølv. Serviettene var i sølv. Fordi det henger hekla snøfnugg i alle vinduene bruker jeg ofte snøfnugg som dekor på bordet og på serviettene.


I 2011 brukte jeg de ubleka lindukene. Servietter og lys i sølv.
I år kom de grønne dukene på igjen. Lys og servietter i sølv, men lyslyktene er nye. Dessuten har jeg brukt hvite Julestjerner. Speilene gir et fint skinn fra lysene etterhvert som det blir mørkere i stua.

9 kommentarer :

 1. Julebordene dine er kjempeflotte! Heklebrikkene på dekketallerkene liker jeg så godt. Tror jeg skal fri til svigermor om å hekleting til meg! Gull og grønne nydelig!

  SvarSlett
 2. Det var mange fine fest bord, takk for inspirasjon og lykke til med selskapet!

  Jorunn

  SvarSlett
 3. Så fine julebord du har vært eneste år, vakkert :)

  Idag serverer æ kalkun til mine gjester.

  Ha ei fortsatt finromjul, og kos dæ med fsmilien din .

  Lisbeth :D

  SvarSlett
 4. Her var det mange flotte dekka bord.
  Morsomt å se tilbake å se hvordan ting går igjen, mens noe blir byttet ut.
  Er absolutt for gjenbruk, Her brukte vi samme kubbelys på
  julebordet i år som i sølvbryllupet for tre år siden.
  Kan jo ikke kaste de om de er litt brukt. Og en tenner jo lysene før folk setter seg til bords. Så om de ikke er helt nye er det nesten ingen som ser det.
  Nå er det tre fridager her, skal bli godt
  Ha en riktig god romjulshelg :)

  SvarSlett
 5. Mange gode borddekkingsideer. (",) Og gamle duker blir som nye igjen bare de får hvile noen år.
  Fine hekla tallerkenbrikker!

  SvarSlett
 6. Så masse flotte festbord. Jeg har jo vært i den nydelige spisestuen din og det har nok vært en herlig julestemning der i løpet av dagene som er gått nå. Et herlig rom med herlig dekket bord er jo halve opplevelsen :) Håper dere har en flott romjul og at dere koser dere masse :)

  SvarSlett
 7. Så artig å se de ulike bordene=) Så utrolig flink du er. Jeg synes det er veldig artig å pynte bord=) Håper dere har ei koselig jul=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Så fine bord!
  Jeg husker ikke alltid å ta bilde før gjestene setter seg...
  Men det er jo så morsomt å se alle borddekkingene sånn!

  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Nå har jeg endelig fått tid til å ta meg innom her igjen, og for en herlig lesning dette var! Så gøy å se bordene gjennom årene :D

  Nydelig pyntet, og fullt av stemning.

  Vil gjerne få ønske deg et riktig godt nytt år! Det har vært en fryd å få være med deg ut i hagen (og stuene) nå gjennom bloggen i år, og jeg ser frem til et nytt år med bilder og tekst fra deg, og med kommentarer hos meg :)

  Klem Anne

  SvarSlett