Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 22. desember 2012

22.desember - nissetips

Her på gården har nissene flyttet inn på kjøkkenet for julen. Etterhvert har samlingen av nisser blitt både stor og variert. Men jeg mangler den ultimate norske fjøsnissen. Når jeg snakker om den norske nissetradisjonen så vil jeg gjerne vise fram noe slik at andre også kan danne seg et bilde av de som bodde i stall og låve, og som kunne være til hjelp eller gjorde mye ugang. 
        

Disse til ventre har jeg kjøpt i år, men de er ikke riktige når jeg ser nærmere på dem. Nisseskjegget er for velfrisert og han ligner for mye på den amerikanske nissen med de røde klærne. Paret til høyre er ikke mine, men jeg har en gang gitt dem bort i gave. Og disse stemmer ganske bra.

Bare for noen få dager siden oppdaget jeg hvem som mestrer legemliggjøring av fjøssnissen:  Kjell Einar Midttun
Så nå vet jeg hvor jeg kan få kjøpt både bilder og figurer.

5 kommentarer :

 1. Midttunnissene er mine favoritter! :-)

  SvarSlett
 2. Midttunnissene er også mine favoritter :) Og jeg kjenner Hege ;)

  SvarSlett
 3. Mine også!
  Men ingen slår "Gamle vattnisse", en nisse mine foreldre kjøpte på torget i Stavanger som nygifte for 61 år siden. Laget i stoff, med malt ansikt, røde og grå klær, og vest! Jeg leter alltid etter noe lignende, nostalgiker som jeg er.

  SvarSlett
 4. De du har kjøpt i år må være nissene fra "Trolltyg i tomteskogen"! Ligner veldig. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke det. De heter Holly og ble ble kjøpt på Tilbords.

   Slett