Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








torsdag 20. desember 2012

20.desember - stryketips

Det er fire dager til julaften. Nå er det bare pyntingen som gjenstår her, og jeg tar rom for rom. All julepynten ligger i mange kasser, stort sett en for hvert rom. Da er det enklere å pakke ned og enda enklere å pakke opp. 
Jeg har strøket de broderte juledukene. Det gjør jeg alltid på baksiden. Da blir broderiet penest på framsiden. Hvis selve stoffet er veldig krøllete må det være ekstra godt dusjet med vann før stryking. Stryk gjerne forsiden av duken først, men snu alltid og stryk på baksiden til slutt.
      

Ja, jeg står foran TV når jeg har litt omfattende strykejobber - som lange duker. Tips til å stryke dem finner du her.
    

2 kommentarer :

  1. Stryking er noe jeg misliker sterkt. Jeg får aldri teken på de store dukene, selv etter å ha lest instruksene dine. Det er og blir noe herk.

    SvarSlett
  2. Har jag tid tycker jag om att stryka, det blir ju så fint. Jag stryker alltid baksidan också. Mormor lärde mig att jag skulle vrida upp en torkhandduknoch lägga den över så stryka på den. Det fungerar bra det också, om inta den broderade duken är allt för skrynklig.
    Ha en fin helg nu före jul :)

    SvarSlett