Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




torsdag 8. november 2012

Verken vert eller gjest

Noen ganger er det veldig behagelig bare å ha ansvaret for maten. Som i går. 11 tilbords i spisestua.





























Det er lett å ty til kjente retter, eller iallfall en kombinasjon av kjente elementer.


Jordskokksuppe








Appelsinmarinert svinefilet med appelsinsaus. Honningbakte rotgrønnsaker, råstekte poteter og fylt sjampinjong.

Soppen var fylt med en raus bit blåslimmelost og stekt i stekeovnen til osten har smeltet og soppen varm helt gjennom.






Alle liker pannacotta. Det er en trygg avslutning på måltidet.


4 kommentarer :

  1. Maten du serverte igår ser nydelig ut, du er kjempeflink, Åshild, så er du så flink til og pynte bordet, alt ser så lekkert ut :O)

    Ha en fin torsdag.

    Hilsen Lisbeth ;)

    SvarSlett
  2. Det spiller jo ingen rolle at det er kjent så lenge det er kjært. Ser veldig veldig godt ut. (",)

    SvarSlett