Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








mandag 12. november 2012

Rosa baker

Jeg håper at jeg tar feil. 

Men jeg har lett og lett i nettbutikken til Cacas etter en annen farge enn dette rosa barnebakesettet, og finner det ikke.

Hvorfor ikke rødt eller grønt eller brunt?

For noen dager siden skrev Carina i Her på Sandaker om da de skulle kjøpe barnehageklær og støvler. De hadde valget mellom rosa prinsesse eller sort spiderman.  Jeg skrev i fjor om at leketøykatalogene var blitt enda mer kjønnsdelt enn før. 

Om ikke rosa barnehagedress sementerer forskjellene på jenter og gutter så gjør iallefall rosa bakeutstyr det. Jeg synes ikke at dette er greit.


Da har det kommet svar fra Cacas:

Hei.

Det er trist at dere klarer å bli provosert av et rosa lite bakesett, og at det kan bli et negativt tema. Dere er litt vel utålmodige med å konkludere, og jeg kan fortelle at det også kommer et blått sett i januar.

Vi klarer dessverre ikke å få dette ferdig tidligere.

Med vennlig hilsen / Best regards

Helen Kaas
Daglig leder/Managing director

8 kommentarer :

 1. Er det sant? Det var jo veldig spesielt! Kan ikke skjønne at man skal gjøre baking om til en jentegreie!

  SvarSlett
 2. Nei, dette er ikkje greit.
  Takk for tips om te. Eg har hatt teposen lenge og vel i koppen, og det blir beiskt. No skal eg prøve på nytt!!

  SvarSlett
 3. Ja jeg tror ikke guttebakere setter så veldig pris på å stille
  i rosa bakeutstyr. Trist at det blir så veldig kjønnsdeling
  på både klær og utstyr ellers.
  kanskje vi bloggere kan være med å påvirke i riktig retning.
  Ha en god tirsdag :)

  SvarSlett
 4. Uff, det er jo nesten tragisk. Jeg har lett etter litt guttete forklær, men det er også vanskelig å finne. Håper du får ei fin uke=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Ikke greit i det hele tatt!!
  De lærer slike unoter fort nok om det ikke skal være slik. Jeg skulle fargelegge med min sønn i går og han gikk av skaftet fordi jeg sa at det ikke var noe som het jentefarger og guttefarger. Jeg skulle bruke den rosa og det var det. For det var jentefarge, de andre var det visst bare å holde seg unna. Vel, det ble ikke slik. Det der skal jeg satse alt på å slipe av ham igjen mesteparten av.

  Ja..det var ikke for dette jeg kom innom her i da.. ;-) Jeg har et spørsmål til deg siden du er så god på tradisjonsmat (bl.a. da). Har du vært borti dette her:

  http://bare-lille-meg.blogspot.no/2012/11/krotor-bruker-du-det.html

  SvarSlett
 6. Enig med Elisabeth, det er trist.. Som jeg skrev i mitt innlegg, vi styrer barna i en bestemt retning, fra de er så veldig små. Det føles ikke greit.

  SvarSlett