Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 30. november 2012

Lilla hus i år også

Jeg har gledet meg til å henge opp dørkransene jeg kjøpte av AtelierKari i fjor. De er pyntet med lilla bånd og henger oppe de siste ukene før jeg tar fram julepynten. Det like kranser til begge dørene.

Den første kakeboksen en fylt, med deilige sprø sirupssnipper.
Min datter lagde pepperkakehjerter. De skal utrolig nok deles ut, tradisjonen tro, på spinningtimen hennes lille-julaften.
I år la jeg knust gul drops inn i vindusåpningene på veggene til pepperkakegården. Jeg fant ut at det må skjæres mye større hull enn jeg trodde.
   

Jeg setter ikke sammen delene før jeg er ferdig med alle juleforberedelsene.

Artig lesning er heftet Spiselige byggeverk- pepperkakehus i Byggforskserien til Sintef.
Ellers forsøker jeg å holde tritt med klesvasken. Det er fort gjort at den hoper seg opp når fokusen min er på andre ting.

Jeg må innrømmet at jeg ofte sitter og ser på TV mens jeg bretter tøy, da kombinerer jeg det nyttige og forhåpentligvis det hyggelige.
5 kommentarer :

 1. TV sjåing og klebretting er ein ypperleg kombinasjon.

  SvarSlett
 2. Jeg henger med et stykke..men knust drops i vinduene? Er det noe jeg bør prøve når huset skal opp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinduene i pepperkakehuset!Må skjæres ut og fylles før steking.

   Slett
  2. oki...jeg er fortsatt IKKE med.. hvorfor knust drops? At vinduene på skjæres ut, det skjønner jeg..men..

   Slett
 3. Nydelig krans!
  Her skal vi lage pepperkaker denne helga. Og pepperkakehus. Koselig. Hvilken type drops passer egentlig til å knuse på pepperkaker?
  Ellen :)

  SvarSlett